immortal
Wysłany: 2016-11-18, 20:16 Pojemniki do przechowywania suplementów
Czy suplementy można trzymać w słoikach przeźroczystych - wszak niektórym z pewnością szkodzą promienie słoneczne - ziołom czy taurynie... Plastik sam w sobie jest szkodliwy a metal wchodzi w reakcje z różnymi związkami... Idealnym rozwiązaniem byłyby słoiki z ciemnego szkła- może gdzieś takie dostać ? W czym wy przechowujecie suple?
Barfuje od: 2008
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 23 razy Dołączyła: 13 Wrz 2011 Posty: 4844
Wysłany: 2016-11-19, 15:25
Ja używam zwykłych słoiczków szklanych z przezroczystego szkła, gdyż cały czas stoją w piwnicy w zamykanej szafce, a więc w całkowitej ciemności. Wyciagam je tylko raz w miesiącu na czas szykowania mieszanki.
Jeśli suple miałyby być przechowywane poza zamykaną szafką, w miejscu z dostępem światła, to rzeczywiście lepsze byłyby słoiczki z ciemnego szkła. Można takie kupić sklepach zaopatrujących farmację, kosztują niewiele. Albo użyć słoiczków po "ludzkich" witaminach czy lekach (nawet jeżeli samemu się nie używa, to wśród znajomych na pewno ktoś się znajdzie).
_________________ Aby dotrzeć do źródła, musisz iść pod prąd
sporo witamin rozkłada się pod wpływem długiej ekspozycji na świtało, powinno się więc przechowywać suple w ciemnych pojemnikach w suchym miejscu o stałej temperaturze
Do mnie właśnie dotarły pojemniki plastikowe 250 ml za 0,40 zl/ szt. Są jeszcze 500 ml po 0,60zl/ szt. Są mocne , wytrzymałe i zajmują mało miejsca . Ja jestem bardzo zadowolona. Gdyby ktoś chciał namiary to chetnie podam .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum