Barfuje od: 2008
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 23 razy Dołączyła: 13 Wrz 2011 Posty: 4844
Wysłany: 2011-11-13, 20:10
Nie jest to preparat przeznaczony do suplementacji BARFa, choć teoretycznie mógłby być zamiennikiem dla drożdży piwnych. Piszę "mógłby" - gdyby nie zawierał tego, co zawiera czyli skrobii kukurydzianej oraz cukru mlecznego. To nie są składniki, które można bezkarnie podawać kotu. Dodatkowo tabletki te zawierają jakąś bliżej nie sprecyzowaną mieszaninę ziół. Nie wiedząc z czego ta mieszanka się składa, bałabym się podawać to kotu. Poza tym nie jestem zwolennikiem podawania kotom różnych ziół codziennie, profilaktycznie lub z nie wiadomo jakiego powodu. Zioła to także leki i trzeba ich używać umiejętnie oraz tylko wtedy, gdy jest taka potrzeba.
Mnie osobiście ten preparat się nie podoba. Czyste drożdże piwne są niezastąpione, poza tym o wiele tańsze od takich "wynalazków" .
Aśka, zmieniłam tytuł tematu, gdyż realnie patrząc preparat ten nie jest "kompleksem witamin z drożdżami", a taki tytuł mógłby wprowadzać czytających w błąd co do zawartości wątku.
_________________ Aby dotrzeć do źródła, musisz iść pod prąd
aśka
Barfuje od: roku Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Wrz 2011 Posty: 177 Skąd: śląskie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum