Barfuje od: 03.2013
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 5 razy Dołączyła: 13 Wrz 2013 Posty: 260 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-11-09, 02:58 FUKS i BIBI
Witam,
Jestem szczęśliwą właścicielką dwóch Kotów. Z nimi jak z nieplanowaną ciążą, się zdarzyła i się kocha.
Niecały rok temu, zimowy, mroźny wieczór, telefon: Mamo na parkingu wydziera się mały kotek, nie ma jego mamy, nie daje do siebie podejść, ratuj!!. No i co miałam robić? U nas zawsze były psy a tu kot. Miał dużo szczęścia (stąd imię Fuks ) bo po 1.5 doby dostał prawie 42 stop gorączki i przez następne 2 dni walczyliśmy o jego życie. Dziś jest pięknym, dorodnym kotem. Tyle o moim Pierworodnym.
Idąc za ciosem postanowiliśmy uszczęśliwić jeszcze jednego kota i siebie oczywiście też i gdy Fuks skończył 8 miesięcy, zamieszkała z nami 6 miesięczna Bibi z fundacji Jokot. Oba Koty pokochały się bardzo, choć na początku nie było różowo. Kicia dynamit, we wszystkim pierwsza, szybsza, bystrzejsza…sorry Fuksio. Dziś gonitwy, baraszkowanie, spanie w objęciach, tylko filmy kręcić.
[img][/img]
początki znajomości
[img][/img]
postanowiłyśmy,że nikt tu nie będzie górą
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
Na forum pierwszy raz zajrzałam szukając wskazówek dotyczących diety kociej. Fuks bardzo szybko olał wszystkie karmy tego świata i jak przystało na „prawdziwego” drapieżcę zagustował w surowym mięchu. Kicia, która w swoim życiu musiała już polować, nie protestowała. Na razie dla łatwizny (od ½ roku) jemy surowe z Tc Premix i koty wyglądają rewelacyjnie, szczególnie sierść. Teraz przymierzam się do własnoręcznego suplementowania, jako alternatywy.
Pomogła: 18 razy Dołączyła: 29 Gru 2011 Posty: 3447
Wysłany: 2013-11-09, 13:15
Chciałoby sie powiedzieć "Przyszła kryska na Bibi i Fuksa "
Witamy serdecznie piękne dachowce w wersji europejskiej...
Zdrowia i radości życzymy
Mam pewność, że cały dział kocia na wyrywki znasz , a jesli nie to
służymy pomocą na tej jakże jasnej i wcale nie krętej drodze ku 100% BARFa.
http://www.barfnyswiat.org/index.php?c=5
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum