Witam wszystkich :) Nazywam się Robert, mam 21 lat i jestem właścicielem (jeżeli tak w ogóle można się wyrazić) 5-cio miesięcznego dobermana o imieniu Azis. Azis jest psem niemal bezproblemowym, uwielbia pracować, bawić się... no i jeść :) Z jedzeniem mieśmy mały problem, ponieważ od jakiś dwóch miesięcy po suchej karmie Azis ciągle miał wzdęcia i rzadką kupę,a także małe krostki na skórze. Weterynarze u których byłem, po początkowym ochrzanieniu mnie, że jestem za młody żeby w ogóle posiadać psa,a co dopiero takiej "groźnej" rasy, diagnozowali u niego wszystko co było możliwe, od zapalenia ucha ( ) , przez zatrucie wszystkim co się rusza, aż do uczulenia na kurczaka diagnozowanego po przysłowiowym rzucie kośćmi "bo najczęściej to...". W międzyczasie przeglądając strony internetowe hodowców psów, zauważyłem gdzieś dziwnie brzmiącą nazwę... BARF. Zacząłem czytać, pytać, wyszukiwać, aż w końcu dotarłem do tego forum, oraz kilku bardzo podobnych przypadków psów, które miały identyczne objawy jak Azis, i przejście na BARFa poza licznymi korzyściami, pomogło również i na to.
Więc od 3 dni Azis je wołowe żołądki, suszone żwacze jako gryzaki, kurczaka, oraz dzisiaj dostał udko z indyka - wzdęcia minęły praktycznie po jednym dniu, stan zdrowia oraz samopoczucie psa również się poprawiają, a mi pozostało kupić zamrażarkę, oraz ogarnąć co dokładnie Azis do prawidłowego rozwoju będzie potrzebował w jadłospisie (Chwała wynalazcy kalkulatora! :D )
Z Gdyni, ale przez 20 lat mieszkałem w Warszawie Jeżeli miałby ktoś albo ochotę na wspólny spacer z psami, albo miał informację gdzie można się zaopatrywać w świeże mięso dla BARFujących na terenie trójmiasta, to bardzo proszę o kontakt
_________________ Można żyć bez dobermana... Ale po co?
Barfuje od: 08.2012
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 22 razy Dołączyła: 07 Sie 2012 Posty: 5339
Wysłany: 2013-11-08, 00:07
Cudna morda Znajomi też mają Dobka i jakbym tego osobiście nie sprawdziła to bym nie uwierzyła, że to takie kochane psy
Witamy i Barfujcie na zdrowie !!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum