Słuchajcie mam pytanko. Nigdy na to nie zwróciłam uwagi. W kalku dla Excel 1,7 w zakładce "miarki" suplementy są poprzeliczane na miarkę 1ml dołączonej do Easy barf, za wyjątkiem Fortain. Fortain przeliczone jest na łyżeczkę. Moje pytanie: chodzi o łyżeczkę do herbaty? Czubatą, płaską? Sorki, że pytam, ale chyba ostatnio dodałam jej za mało...
aśka
Barfuje od: roku Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Wrz 2011 Posty: 178 Skąd: śląskie
Ja używam takiej plastikowej łyżeczki,bo ta mała miareczka do fortainu to jak przenoszenie kałuży naparstkiem
przytoolanka [Usunięty]
Wysłany: 2015-06-26, 21:00
Ja ten temat znam, ale jest tu niezgodność własnie. Bo ja też tak odmierzyłam miarką easy barfową, ale jak zajrzałam do tego jak mi kalkulator podpowiada, to troszkę zwątpiłam. Wiesz - miarka 1ml, a łyżeczka, to jest dosyć spora różnica.
przytoolanka [Usunięty]
Wysłany: 2015-06-26, 21:12
Ok. Chyba się zakręciłam. Wychodzi na to samo. Tylko muszę pamiętać aby korzystając z podpowiedzi kalkulatora co do odmierzania, przeliczyć sobie fortain na miarkę z easy barf, pamiętając, że kalkulator ten suplement wyjątkowo przeliczył na łyżeczkę. Nie było tematu
Czy obecnie są jeszcze czasem zbierane grupowe zamówienia na wołową hemo?
Przeczytałam, że jest różnica miedzy temperaturą suszenia hemo: dla zwierząt niska dla zachowania wartości i wysoka dla ludzi, bo chodzi tylko o smak (nb. fuj).
A czy orientujecie się w jakiej temperaturze ginie ewentualny Aujeszky? A może surowiec Fortain jest badany pod tym kątem?
Barfuje od: 10/2013
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 2 razy Dołączyła: 08 Gru 2011 Posty: 952 Skąd: Francja
Wysłany: 2017-08-13, 15:36
Czy ktos kupowal ostatnio Fortain i zauwazyl roznice w "sypkosci" proszku? Zamowilam ostatnio w lilly's bar i w porownaniu do zamowienia z zeszlego roku, proszek jest jakby bardziej skoncentrowany, nie wypelnia opakowania po brzegi w przeciwienstwie do poprzedniej partii i sie mniej pyli. Sklad niby ten sam. Zadalam pytanie producentowi 2 tygodnie temu i nadal brak odpowiedzi. Teraz wchodze na ich strone i Fortaina w ogole nie ma w sprzedazy (2 tygodnie temu byl).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum