Barfuje od: maj 2015
Udział BARFa: 90-100% Pomógł: 1 raz Wiek: 52 Dołączył: 03 Maj 2015 Posty: 107
Wysłany: 2015-05-24, 17:18 Pierwsza mieszanka
To czas na dowód przechodzenia na barfną stronę mocy:
Pierwsze zbilansowane (mniej więcej) żarełko Czesia Piersi indyka, udo indyka bez kości, skrzydełka kurczaka całe, żołądki i wątróbki kurczaka, żółtka, tłuste części łososia, smalec z gęsi, skorupki jajek, Tokovit E, sól jodowana no i woda. Brakuje dodatku tauryny i żelaza, ale to nadrobimy (mięso "wsiowe" więc powinno być trochę bogatsze w te składniki). Proporcje dobrane w kalkulatorze więc zbilansowanie powinno być OK.
Na fotce dobrze nie widać, ale zostawiłem większe kawałki mięsa (ok 3x3 cm) do gryzienia.
Jesteśmy po pierwszej próbie. Na początku lekkie dąsy, próby zakopywania miseczki więc dodałem dosłownie łyżeczkę mokrego Granatapet i po około godzinie miska była pusta
Postaram się strzelić fotę w trakcie jedzenia, ale na razie nie chcę dodatkowego stresu wprowadzać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum