Pomogła: 18 razy Dołączyła: 29 Gru 2011 Posty: 3447
Wysłany: 2013-06-05, 15:05
oj tam, oj tam...
Dzisiaj usłyszałam wywody nowo...psycholog, że dzieci nie należy karać, ale im ograniczać.
A, pytam się czym się to różni...??
Dla każdej ze stron jedynie i tylko nazwą.
Za moje rozliczne przewiny w wieku pacholęcym Ojciec mój zwyczajny był mnie i rodzeństwu ograniczać np; wyjście za bramkę posesji np. przez 2 tygodnie w okresie wakacji. Dla mnie to była dopiero KARA i codzienne katusze.
Po kilku dniach szłam do niego z prośba o zamianę ograniczenia na doraźną karę.
Najczęściej się godził i ze swoim specyficznym wyrazem twarzy, który oznaczał....Moje zwycięstwo.... dokonywał kary doraźnej
Przytoczyłam tę powiastkę na okoliczność pojmowania niektórych określeń przez niektórych....np.NIEUCZCIWOŚĆ i to w dodatku wirtualną....
Kreatywność to się dzisiaj nazywa, a nie nieuczciwość...
Przebojowość, a nie tupet...
Dziewczęciu z psiurów należałoby odwrócić hierarchię pojęć, ale to wymaga czasu i dobrego Coacha, a tutaj widać, że Rodzice nie stosowali psychologii w rozwoju dziecka , może stosowali kary doraźne i tylko takie jest w stanie dziewczę pojąć.
Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie.....
Ale co to miało by być i jak to zrobić nie mam pojęcia.... może Sojuz coś wymyśli ???
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 19 Sty 2012 Posty: 2612
Wysłany: 2013-06-05, 19:52
Sandro...jak żeś łądnie to ujęła! Normalnie talent poetycki masz!
A mnie znowu wywaliła choć nie pisnęłam nawet słówkiem. Ona non stop chyba siedzi przed kompem
Barfuje od: 09.2012 Pomógł: 10 razy Wiek: 31 Dołączył: 06 Sie 2012 Posty: 1432 Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-06-05, 21:31
Udało mi się zdobyć masę danych na temat tej nastolatki, m.in. e-mail, nr GG, profil Facebook, YouTube, jeszcze jeden nick (ma ich w sumie 3), ulubionych artystów, imiona posiadanych psów, daty ur. oraz ich rasy), i najważniejsze - jej imię, nazwisko oraz pełny adres zamieszkania... Mądre dziewczę, dziękuję!
6 godziny poszukiwań... Kurcze, przerażam sam siebie Ja tych danych nie wykradłem, tylko znalazłem w sieci, dobrowolnie podane przez nią samą. Mogę udostępnić te dane na PW, ale ... to niezgodne z ustawą o ochronie danych osobowych. Ponadto zgromadziłem informacje "nielegalnie", pff...
Może coś do niej trochę trafiło, np. wpis z 4 cze 2013, z pełną bibliografią. Lub Ten.
Barfuje od: 2005
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2013-06-06, 00:59
Sojuz napisał/a:
Udało mi się zdobyć masę danych na temat tej nastolatki, m.in. e-mail, nr GG, profil Facebook, YouTube, jeszcze jeden nick (ma ich w sumie 3), ulubionych artystów, imiona posiadanych psów, daty ur. oraz ich rasy), i najważniejsze - jej imię, nazwisko oraz pełny adres zamieszkania... Mądre dziewczę, dziękuję!
6 godziny poszukiwań... Kurcze, przerażam sam siebie Ja tych danych nie wykradłem, tylko znalazłem w sieci, dobrowolnie podane przez nią samą. Mogę udostępnić te dane na PW, ale ... to niezgodne z ustawą o ochronie danych osobowych. Ponadto zgromadziłem informacje "nielegalnie", .
Pomogła: 18 razy Dołączyła: 29 Gru 2011 Posty: 3447
Wysłany: 2013-06-06, 09:15
Isabelle30, dziękuje zawsze się staram... nasze funkcje zobowiązują
Sojuz ja od zawsze wiedziałam, że Ty jesteś wyjątkowy, proszę wymyśl coś ... i znokautuj dziewczę....
Barfuje od: zawsze
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 8 razy Wiek: 40 Dołączyła: 15 Wrz 2011 Posty: 713 Skąd: Libiąż
Wysłany: 2013-06-06, 11:06
ciocia_mlotek napisał/a:
harpia napisał/a:
Ja bym jej list napisała, taki papierowy, albo lepiej do rodziców
O tak do rodziców najlepiej. Choć z drugiej strony rodzice też mogą mieć w nosie.
Wystarczy poinformować co ta młoda siksa robi w necie i dodać, że to oni odpowiadają na jej przestępstwa bo bachorek nieletni to może ich sumienie ruszy i natrzepią dzieciakowi kablem po dupie, stare metody wychowawcze były ok
_________________ Jeśli nie masz po co żyć, żyj na złość innym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum