Kochani, chciałabym uzyskać dostęp do kalkulatora. Napisałam PW do Hebes, ale nie uzyskałam odpowiedzi i w moich wiadomościach wysłanych równiez jest pusto...
o co może chodzić? Kilkam PW i wydaje mi się że wiadomośc jest wysłana...
Nie chcę robić OT w receptariuszu, a mam mętlik w głowie, w szczególności po lekturze tego wątku
Dlatego pytam tutaj, ile procent czego powinny wynosić podroby (bez wątroby ofc )?
Bo w kalkulatorze jest 15% mieszanki, a mieszanka to wiadomo więcej niż mięso i podroby, w szczególności jak doda się całość wyliczonej w kalku wody czasem wychodzi mi jej całkiem sporo, zazwyczaj daję mniej
Nie wiem czy to ma znaczenie, ale ja daję kotom w całości krojoną mieszankę i bez kości, bo nie mam maszynki dostają skrzydełka raz na tydzień, czasem raz na dwa tygodnie i tyle mają kontaktu z kośćmi
Saga
Barfuje od: 07.2016
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 5 razy Dołączyła: 02 Sie 2016 Posty: 1489
Wysłany: 2017-04-13, 14:56
tomoyo napisał/a:
Nie wiem czy to ma znaczenie, ale ja daję kotom w całości krojoną mieszankę i bez kości, bo nie mam maszynki dostają skrzydełka raz na tydzień, czasem raz na dwa tygodnie i tyle mają kontaktu z kośćmi
Ja też tak robię, aczkolwiek wiem, że takie kości powinny być zbilansowane. Ale moje koty raz zjedzą, raz nie zjedzą, więc trudno mi jest je zbilansować, w sumie wolą w całości pogryźć niż jeść zmielone.
Grecia
Wysłany: 2017-10-12, 23:19
Pytanie mam
Kupilam maczke ze skorupek jajek z Lunderland ,czy to wystarczy jako supplement wapna do spozadzenia mieszanki ,czy musze kupic jeszcze osobno maczke kostna?
Moj kotek jest na Felinim I juz sie konczy opakowanie I skupuje suplementy zeby naturalne mieszanki tworzyc, .
doradora
Barfuje od: 09.2014
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 4 razy Dołączyła: 09 Cze 2014 Posty: 1593 Skąd: Gliwice
Barfuje od: lipiec 2014
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 1 raz Wiek: 37 Dołączyła: 28 Lut 2014 Posty: 464 Skąd: Włocławek
Wysłany: 2017-10-16, 08:22
... ale mączka kostna będzie potrzebna jako suplement fosforu, jeśli nie planujesz dodawać kości do mieszanki.
Grecia
Wysłany: 2017-10-16, 22:32
Dziekuje bardzo za informacje.
Napisze co kupiłam i czekam na przesyłki, jeśli coś brakuje prosze napiszcie mi. Zakupy najpierw idą do Polski a potem do mnue w jednej paczce do Irlandi. Mój kotek jakoś wyplowial kolor stracił i długi włos ma dopiero 5,5 miejsce co moge mu dokupić - biotyne zamówiłam.
Lista zakupów
Lunderland: drożdże piwne
Mączka ze skorupek jaj
Tokovit. Vit E
Grizzly olej
Krew suszona hemoglobina
Wodorosty i tauryne mam
I kupiłam biotyne Biowet Pet line.
Kotek jest Maine coonem dość olbrzymim warzy 5,100 kg na 5 i pół miesiąca dużo czy mogę mu coś dawać na wzmocnienie stawów żeby nie miał problemów dźwigać tyle kg.
Czy mógłby ktoś napisac w skrócie czym powinnam kierować sie tworząc mieszankę dla kota nerkowego? Informacji tak wiele a jutro chciałabym zakupić mięska i zacząć od nowa. Kot ma wysokie białko w moczu, od 2 tygodni dostaje renalvet i peritol na poprawę apetytu. Bez leków nic nie ruszy. Wiadomości i informacji jest tyle, ze sama sie w tym gubię. Na co mam zwrócić uwagę? Dodam ze we czawarteknpowtorze badania moczu.
Barfuje od: 08.2012
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 22 razy Dołączyła: 07 Sie 2012 Posty: 5339
Wysłany: 2017-12-26, 16:28
kruszewa
Pierwsza strona wątku nerkowego post Dagnes do przeanalizowania!!
https://www.barfnyswiat.o...c.php?p=216#216
Tu masz taką moją pigułkę o przepisie na mieszankę dla nerkowca:
http://www.barfnyswiat.or...ighlight=#81516
Przepis trzeba dostosować pod wyniki, więc i białka może być mniej i fosforu a tłuszczu więcej jeśli dajesz jeszcze inny wyłapywacz fosforu obok skorupek to kieruj się ilością wapnia we krwi. Posty Margot są bardzo pomocne. Czytaj i ucz się.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum