Meri
Barfuje od: 12.08.2012
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2012-07-07, 20:03 Witam!
Witam wszystkich!
Karmiłam jak do tej pory moje koty niestety karmami typu sucha karma i puszka. Chociaż starałam się karmić suchą karmą bez zbóż jak i najlepszymi puszkami to moje koty nie ominęły takie problemy jak zapalenie dziąseł, a teraz jeszcze nieciekawie badania moczu. Chociaż podawałam im zawsze witaminy, różne suplementy, a smak surowego mięsa nie jest im obcy to jak widać ciągle za mało. Wyszłam, więc z założenia,że zdrowy kot to dobrze karmiony kot. Dlatego podczytując to forum postanowiłam się zarejestrować i wreszcie zacząć działać!
Pomogła: 18 razy Dołączyła: 29 Gru 2011 Posty: 3447
Wysłany: 2012-07-08, 09:35
Witaj,
Napisz coś więcej o swoich kotach...Charakterki, wiek, upodobania ?
Zaproszone osoby: 2
Meri
Wysłany: 2012-07-08, 10:01
Haru ma 2 lata, jest kotem wystawowym. Straszna z niego gaduła, uwielbia spacery rzecz jasna na smyczy... jest strasznie wybredny co do jedzenia niestety... Wieczorami ślizga się po panelach i miauczy przy tym jakby go ze skóry obdzierali . Ogólnie można z nim prowadzić niesamowite dyskusje, rzecz jasna jego zdanie jest ostatnie.
Yuki ma rok i jest niesamowitym głodomorem. Ogólnie on uwielbia jeść i to ciągle, bez przerwy i wszystko co tylko można zjeść jest ok . Całe dnie przesiaduje w kuchni czyhając na jakieś jedzonko. Poza tym lubi się głaskać, straszna z niego ciamajda. Potrafi oglądać ptaszka przez okno,a obracając głowę uderzyć się w szybę .
o rety... Yuki ma identyczny charakter jak mój Arash (cornish rex). :)
Ciapa ciamajda i pierdoła jakich mało, idąc potrafi potknąć się o własną nogę, a przy okazji spaść z krzesła i po drodze porwać najlepiej ceramiczny kubek.. i apetyt tak samo.. chociaż na BARFie jest znacznie lepiej - widać kiedy najedzony, i już nie waruje ciągle przy misce.. :)
Witamy :)
_________________ "to co robimy dla innych jest tym co warto robić"
Pomogła: 18 razy Dołączyła: 29 Gru 2011 Posty: 3447
Wysłany: 2012-07-10, 10:04
kwiatpaczuli napisał/a:
Ciapa ciamajda i pierdoła jakich mało, idąc potrafi potknąć się o własną nogę, a przy okazji spaść z krzesła i po drodze porwać najlepiej ceramiczny kubek..
Kochane są te nasze ciamajdy.. , ale , ale jak zachodzi istotna potrzeba to w jednej sekundzie zmieniają się w drapieżnego tygrysa
Barfuje od: 3 lata
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 18 razy Dołączyła: 15 Wrz 2011 Posty: 887 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-07-11, 07:54
Piękne tygrysy! Witaj!
Meri
Wysłany: 2012-07-17, 17:45
Zaczęliśmy BARFowanie tzn. póki co surowe mięso zamiast puszek, zapoznałam ich z kurczakiem i przez kilka dni jedli go plus suchą karmę. Z początku tylko kilka kawałeczków, zaczęłam smarować puszką, ale nie smakowało im tym bardziej, po 2 dniach jedli już jakbym dawała im po prostu normalnie jeść . Dzisiaj zakupiłam indyka,żeby mięso było zbliżone, póki co spróbowali, ale jeszcze tak niechętnie, mam nadzieję,że z czasem przyjmą go tak chętnie jak kurczaka, potem zaczniemy z innym mięsem.
Wysłany: 2013-07-30, 10:42
Nie chcę zakładać nowego tematu, ale czy jest gdzieś dział poświęcony BARFie dla kociąt?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum