Barfuje od: 2011 r.
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2012-01-25, 20:31 Kot Tymianek i Tymiankowa witają
Witam serdecznie wszystkich Barfowiczów.
Od 25 lipca 2011 mam kota Tymianka - młodego kocurka znalezionego na ulicy, na skraju wyczerpania. Jako, że głodny i zabiedzony był niemiłosiernie, więc gotów był zjeść wszystko co tylko nadawało się do jedzenia. Tak się składa, że moja siostra ma barfową kotkę Bazylkę [URL=http://www.barfnyswiat.org/viewtopic.php?t=418[/URL] więc cóż innego mógł dostać Tymianek. Barfujemy więc od samego początku i dzięki temu koteczek zmienił się nie do poznania. Zamiast jednego Tymusia, mam tak jakby dwa ale za to z piękną i mięciutką sierścią i zadowoloną miną .
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i ogromnie się cieszę, że powstało osobne forum na temat diety BARF
_________________ Tymiankowa, Bazylia, Kminek, Miętka, Chili i Szczypiorek (koty) oraz Sesja, Lisa, Szuszu i Tibi (psy) pozdrawiają :)
Pomogła: 18 razy Dołączyła: 29 Gru 2011 Posty: 3447
Wysłany: 2012-01-25, 21:39
Bardzo miłe i budujące jest to, że są tacy jak Tymiankowa.
Chce się żyć jak czyta się takie posty. Niechaj mają się jak najlepiej
Witaj. Ściskamy i pozdrawiamy
Ostatnio zmieniony przez Sandra 2014-01-03, 12:46, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2014-01-02, 20:46
Mała aktualizacja
Od czasu kiedy przedstawiałam się na forum (2 lata temu) naszych "ziołowych" kotów była dwójka.
U mojej siostry była Bazylia, u mnie Tymianek.
Dawno to było
Potem pojawił się Lubczyk, który postanowił umierać z wyczerpania i chorób wszelakich tuż pod moim blokiem. Nie mogłam na to pozwolić, zabrałam do domu, wymyśliłam imię Lubczyk, Tymuś pokochał go jak brata i była ich trójka.
Potem forumowa koleżanka Iowa zadbała o to, żeby moja siostra nie była gorsza i w ten sposób pojawił się nasz zez-kot (załączę zdjęcia to będziecie wiedzieć o co chodzi) Kminek. I tak zrobiła się czwórka.
Jakiś czas potem moja mama zaopiekowała się kotem po wypadku (usunięta śledziona), który dostał imię Len - to już piątka. Leniu miał mieszkać sam, bo podobno nie lubił innych kotów. Jego samotność nie trwała długo, gdyż moja siostra znalazła kocie dziecko (ok. 3-4 tyg.) z oczkami i noskiem zalepionymi ropą, głodne, zmarznięte i przestraszone. Miał być tylko na chwilę, został u mamy. Otrzymał imię Rzepik (to też jakaś roślina lecznicza), a Leniu wpadł w zachwyt nad nowym bratem. I tak oto mamy szóstkę. Szóstka to optymalna liczba, więcej nie możemy przyjąć, zwłaszcza, że oprócz kotów są jeszcze cztery suczki
Oczywiście wszystkie koty są na barfie. Moje i siostry jedzą 100% barfa, koty naszej mamy troszkę mniej, gdyż prześcigają się w kradzieżach wędlin z kanapek, mięsa z zupy itp.
W kolejnym wpisie postaram się zamieścić zdjęcia całego kociego towarzystwa.
_________________ Tymiankowa, Bazylia, Kminek, Miętka, Chili i Szczypiorek (koty) oraz Sesja, Lisa, Szuszu i Tibi (psy) pozdrawiają :)
Wysłany: 2014-01-03, 11:33
Iowa napisał/a:
O, jestem do tyłu o dwa koty;)
Właśnie
Co oznacza, że nie poznałaś nadurniejszego naszego kota Rzepik jest wulkanem energii i szaleństwa. Wskakuje nawet na szafę i robi ewolucje akrobatyczne na kierownicy od roweru. Moi rodzice mają z nim nieustającą rozrywkę.
Rzepik najbardziej pokochał mojego ojca, którego uważa za swoją mamę. Wiele tygodni spędził owinięty wokół tatowej szyi i do tej pory zdarza się, że śsie kołnierzyk koszuli, myśląc że to mama.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum