Barfuje od: 06/2013
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 16 razy Dołączyła: 03 Cze 2013 Posty: 2811
Wysłany: 2014-07-29, 18:48 Popierdółki o wszystkim i o niczym
Zasady tematu, do których warto by się stosować ale jak ktoś nie chce to nie musi:
1. Nie ma zasad. Temat zupełnie o czym się komu żywnie podoba, bez myśli przewodniej.
2. Temat absolutnie bez moderacji*
3. *chyba, że ktoś będzie bardzo chciał, aby jakiś temat poruszony żył własnym życiem osobno, to prosimy o danie nam znać (prośba powinna być grupowa i poparta bardzo silną potrzebą).
4. Wskazane jest cytowanie wbrew zasadom przyjętym tutaj .
5. W skrócie: hulaj dusza piekła nie ma.
Wysłany: 2014-07-30, 12:24
Lodowate, aby mi go pies nie chciał zeżreć, bo za zamrożonym nie przepada. A tak szczerze mówiąc to ja już chcę zimę, bo tęsknie do moich ukochanych minusowych temperatur.
Pomogła: 18 razy Dołączyła: 29 Gru 2011 Posty: 3447
Wysłany: 2014-07-30, 14:06
dagnes napisał/a:
Ciekawe na ile nasze avatarki faktycznie pokazują nasze osobowości...?
Chyba w każdym naszym wyborze polegającym na lapidarnym zobrazowniu siebie jakim jest na ten przykład avatar, jest cząstka przesłania z naszej podświadomości..
Wybierając sobie oczy i to mojego Pinto, kota bandyty ukochanego chciałabym tak patrzeć na świat jak on . A tym bardziej "pracując" na BARFnym Świecie.
A może to moje tęsknoty bycia kotem ?
Sama sie teraz zastanawiam co było najgłębsza i najdawniejszą przyczyną, że właśnie oczy zostały wybrane.
Czy chciałabym więcej widzieć...dostrzegać niewidzialne dla dwunogów..??
Barfuje od: 2005
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2014-07-30, 15:05
Lubie lato. Pogoda to jeden powod. Kocham jak jest goraco. Najlepiej sie czuje, jak moge wygrzewac sie na sloncu. No i z racji swojego zawodu (uwielbiam swoja prace latem) nie musze pracowac. Wstaje wtedy jak mnie pies zbudzi na spacer, ide na dlugi spacer do lasu. Pije kawke bez pospiechu...... Dobrze jest.
Pomogła: 18 razy Dołączyła: 29 Gru 2011 Posty: 3447
Wysłany: 2014-07-30, 19:00
Lubię kawę mocną i aromatyczną...., a piję ją jeszcze w łóżku przy szeroko otwartych skrzydłach okna, za którym wróble prowadza swoje zwykłe świergotliwe życie, a moja kociarnia wpatrzona w zachwycie...
I wszystko na wyciągnięcie reki kochanej....
Wysłany: 2014-07-30, 19:18
AniaR, oddam za ten upał w zimie. Będziecie marznąć i trząść się i opatulać wszystkim co tylko możliwe a ja się będę bawić w najlepsze. Przy minusowej temperaturze.
Barfuje od: 25.07.12
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 11 razy Dołączyła: 01 Sie 2012 Posty: 4452 Skąd: góry Szkocji
Wysłany: 2014-07-30, 19:38
Ja (mimo, że latem urodzona) jestem dzieckiem jesieni. Lubię też wiosnę. Takie dwa sezony dość neutralne jeśli chodzi o temperatury i oba tętniące kolorem. ZImę i lato lubie wybiórczo. Kocham śnieg ale nie lubię długo przebywac na dużym zimnie. Lubię pływanie w rzece i słoneczne ciepełko aleszybko się męczę w upałach
Lubię Szkocję. Tu da się lubić wszystkie sezony (i zaliczyć wszystkie 4 w jeden dzień). ZIma i lato są łagodne. Brakuje mi tylkoczasem więcej śniegu zimą (topi sie toto tu szybko)
Barfuje od: 2005
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2014-07-30, 20:23
Snedronningen napisał/a:
AniaR, oddam za ten upał w zimie. Będziecie marznąć i trząść się i opatulać wszystkim co tylko możliwe a ja się będę bawić w najlepsze. Przy minusowej temperaturze.
No ostania zima byla ... zzzimna, wiecej juz takiej nie chce. Ale za to byly 4 dodatkowe dni wolne, bo szkoly pozamykali
Barfuje od: 17.02.2013
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 20 razy Dołączyła: 21 Sty 2013 Posty: 3009 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-07-31, 07:19
Dzisiaj podjechałam pod Halę Mirowską, bo mam dużo mieszanki (na cały miesiąc dla ok. 30 kotów) do zrobienia i rozłożyłam to sobie na dwie tury. Idę do swojej budy a tam obcy człowiek. No nic, rozmawiam (w myślach się zastanawiając czy nie zapytać co z p. Bożeną się dzieje, że jej nie ma? Mówiła, że nie idzie na urlop,a tu ktoś inny?) o mięsie, pytam o antrykot i że powyżej 10 kg bym wzięła i jaka cena (lepiej się upewnić, żeby nie płacić jak za zboże) i pan mówi, że jak wezmę więcej jak 10 kg to policzy 10 zł./kg. To od razu mówię, że biorę więcej niż 10 kg. Wyszło 12 kg (muszę odliczyć kostkę). Uradowana, że mam mięso odchodzę od budy i patrzę - a to inna buda - numer 126. Podeszłam do mojej budy 122 a tam zamknięte. Pytam sąsiada - mówi, że nie mają towaru i dlatego ich nie ma. Szczęśliwie znalazłam - przez moje gapiostwo - nową budę, gdzie antrykot liczą mi po 10 zł (bo zawsze biorę więcej niż 10 kg). W mojej budzie liczą mi 12 zł/kg. A antrykot ładny, akurat dla kociastych a i dla ludzia też coś na gulasz się uszczknie Co ten upał (nie lubię upałów, jak za bardzo przypieka i nie ma czym oddychać - tak jak teraz) robi z człowieka . Wiosna i złota polska jesień to jest pora, którą lubię najbardziej
_________________ „Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.”
George Bernard Shaw
Barfuje od: 12.12.13r
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 7 razy Wiek: 35 Dołączyła: 23 Sty 2013 Posty: 2660 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2014-07-31, 08:57
A ja zupełnie nie po polsku - moją ulubioną porą roku jest ta, która akurat jest. Uwielbiam lato - kocham słońce i czuje się świetnie, gdy jest ciepło. Jesień jest przepiękna. Zimna chyba jeszcze piękniejsza, śnieg maluje fantastyczne krajobrazy. A wiosna - wszystko budzi się do życia, zaczyna na nowo... jest taka optymistyczna. Nie umiem wybrać swojej ulubionej pory roku, uwielbiam wszystkie
Czego nie lubię w lecie to tego, jak niefajnie się czują czasem moje koty w upały ze swoim futrem i to... jak ja się źle czuję w upały z ich futrem okna mieszkania wychodzą mi na wschód i rano słońce świeci mi wprost do łóżka... ledwo da się wytrzymać, a jeszcze niedopieszczona przez Tulę Aurelcia uwala na mnie co rano swoje włochate dupsko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum