Wysłany: 2014-01-13, 20:35 Nowicjusze na forum.....
Chcielismy sie z Wami przywitac jako nowicjusze na Barfnym forum:
Sfinks Kanadyjski- Fantastica i jej ,,podwladny'' Robert ( tu nie ma zadnej sciemy, Fanta rzadzi na calego :) )
Na wstepie gratulujemy wielkiej roboty wykonanej na tym forum przez pomyslodawcow i mamy nadzieje,ze dlugo bedzie nam dane korzystac z wiedzy tu zebranej....
Chetnie wstawie fotki tylko na razie nie moge dolaczac plikow na tym forum....
Fantastica jest niebieska kotka z blekitnymi oczkami i skonczyla 6 m-cy.
Wymaga jak to Sinksy wysokokalorycznej diety bo to golas i mam nadzieje ,ze dzieki temu forum dobiore jej taka diete jaka trzeba.
O mnie tez cos mam zamiescic? Nie jestem na Barfie i nie jestem golasem :)
Z kapiela to prawda, raz w tygodniu trzeba je kapac lub w najgorszym przypadku przecierac chustkami dla niemowlakow bo wydzielaja wiecej serum ktore jest bardziej widoczne i brudzace jak u kotow majacych futro, ja przy okazji tez czesciej robie pranie:)
Jak juz pisalem sfinksy potrzebuja wiecej kalorii bo sa golasami i musza miec z czego wytworzyc wiecej ciepla. Przez to sa takze bardzo cieple bo maja podwyzszona temperature ciala, Fanta grzeje tak ,ze czasami sama ucieka spod koldry :)
A ,ze sa ciekawskie to malo powiedziane.....przez to same laduja sie w niebezpieczne sytaucje...lub do nich doprowadzaja.
Szukaja zrodel ciepla, Fanta np. grzeje sie czasami na routerze od internetu :)
Sfinksy z hodowli z ktorej pochodzi zalatwily na amen laptopa wlascicielki bo oblegaly jego i biedak sie przegrzal :)
Sfinksy z hodowli z ktorej pochodzi zalatwily na amen laptopa wlascicielki bo oblegaly jego i biedak sie przegrzal :)
hahahahahahhaha dobre
przyznam szczerze , że należe do fanów futerkowych kotów ;p Sfinksa miec bym moze nie chciala , ale rasa wydaje sie byc ciekawa... a w koncu to tez kot , wiec jak sie nimi zasascynowalo to powinno uwzglednic sie wszystkie rasy a nie tylko wybrane ....
A jak jest z chorobami? Maja jakies charakterystyczne dla swojej rasy?
_________________ Tysiące lat temu czczono koty jako bogów. One nigdy o tym nie zapomniały.
Glownie HCM i wrazliwy przewod pokarmowy reszta jak u innych kotow.
Dla mnie to jest normalny kot tylko bez siersci....i przez to bardziej ciekawy chyba.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum