witaj bandit
jestem w takiej samej potrzebie jak Ty, znalazłeś jakiegoś barfa na podkarpaciu w okolicach o których piszesz?
pozdrawiam
bura4
Barfuje od: 1998
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 1 raz Dołączyła: 18 Lip 2012 Posty: 327 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2013-03-16, 21:22
W Rzeszowie jest kilka sklepów wartych uwagi - ale ja karmię wieprzowiną więc o tym napiszę. Sklepy firmowe Sokołowa mają na zamówienie za 4,99 (czasem jak biorę więcej to schodzą z ceny do 3 zł) mostki wieprzowe z mięsem, sporo chrząstek. Czasem jaa też wołowinę taką gorszą za 10-12 zł.
Frac ma często fajne mięsa, świeże króliki, kaczki.
Na baranówce 4 gdzie są sklep Frac i taki drugi nie wiem jaki tak razem, mozna dostać w zasadzie codziennie super fajne kości od boczku z mięsem za 2,99.
A z Sanoka z firmy Turam przywożę super jagnięcinę - kości karkowe z mięsem za 6 zł/kg, gulasz około 20 zł, podroby około 6 zł.
Jest też w Sanoku firma pollamb www.pollamb.pl tez maja jagnięcinę. Można by uderzyć do LEska, do rzeźni jagnięcej, może z cenami coś by zeszli poniżej tego co można w Turamie.
W Rymanowie jest ubojnie królików ale na razie do nich nie uderzałam.
A!! Na hali targowej stoisko mięsne na samym końcu (ale nie wolny ubój tylko ten sklep, gdzie maja z jednej strony mięso a z drugiej wędliny) wątróbki królicze 6,99 zł/kg.
Jelenie, sarny, cuda na kiju kupić można też od dystrybutora Primexowych mrożonek, ale ceny nie są przy dużym psie zachęcające zbyt.
bura4 dajesz mięso wieprzowe? nie boisz się? tyle piszą na temat choroby Aujeszkiego..., dzięki za odpowiedź jednak przy młodym bernardynie z tymi cenami które podajesz to raczej za drogo
bura4
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 1 raz Dołączyła: 18 Lip 2012 Posty: 327 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2013-03-18, 16:11
feherypetahy napisał/a:
bura4 dajesz mięso wieprzowe? nie boisz się? tyle piszą na temat choroby Aujeszkiego..., dzięki za odpowiedź jednak przy młodym bernardynie z tymi cenami które podajesz to raczej za drogo
Owszem, podaje wieprzowinę, o Auyeshkym wiem. Życie to pasmo wyborów i kalkulowanie ryzyka, w tym wypadku uważam to ryzyko za dopuszczalne. Żaden z moich psów nigdy nie miał problemu z wieprzowiną, oprócz okazjonalnego haftu po ratkach niestrawionymi kośćmi.
Barfuje od: 04.2013
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2013-03-25, 16:33
No i ja jeszcze sie dołączam :)
Jestem na etapie poszukiwań..wyjazd do Leska nie bardzo siękalkuluje niestety, miałam nadzieję, że bliżej Rymanowa-Krosna-Jasła byłaby jakaś ubojnia...
póki co w Wisłoku odmówili mi sprzedaży podrobów
bura4
Wysłany: 2013-03-25, 17:03
Nie wiem jak w Krośnie, ale w Jaśle jest jakaś firma sprzedająca jagniaki. Pollamb sprzedaje w fajnych cenach - 3.50 za środki jagnięce to nie dużo. Jak był Jasan, to można było zamówić koninę, ale jego juz nie ma. W sklepach Sokołowa można się dogadać na tanie mostki wieprzowe. Niestety, na miejscu nie będzie pewnie nic, ale co tam 70 kilomtetrów! Ja jeździłam co 3 miechy 160 km pod Nowy Sącz i tylko zamrażara ledwo ziała, ale dała radę!
po długich poszukiwaniach znalazłem gościa w Przeworsku który sprzedaje surową karmę mięsną, mięsno-kostną w kostkach po 250g. Za mięsną wychodzi 2,8zł/kg natomiast mięsno-kostna 2,0zł/kg. Ma rózne różności: drobiowe, wołowe itp.
bura4
Wysłany: 2013-03-26, 17:25
majra napisał/a:
eherypetahy wysyłkowo może też?
Bura tyle km po mięcho
Oj tam, oj tam!!! A jakie widoki po drodze!! Jakie spacery!!! Plus, że mięso było w fajnych cenach, to sie opłacało. Ale jak się ma alergika, to albo sie jeździ albo karmi drogą jak fix karmą :P
Plus, ja maniakiem jazdy jestem, 7 godzin to dla mnie bułka z masłem :P Taki mały cyborg :D
bura4
Wysłany: 2013-06-14, 18:05
feherypetahy napisał/a:
po długich poszukiwaniach znalazłem gościa w Przeworsku który sprzedaje surową karmę mięsną, mięsno-kostną w kostkach po 250g. Za mięsną wychodzi 2,8zł/kg natomiast mięsno-kostna 2,0zł/kg. Ma rózne różności: drobiowe, wołowe itp.
Czy możesz podglądnąć jakie dokładnie te karmy składowo?? Drobiowa czyli co - kurczak??
Ja dziś metodą kupna zanabyłam 10 kilo chrząstek mięsnych wieprzowych z których szanowna moja rodzicielka zakosiła 1/3 na galaretę. No losie durny!!
więc tak:
- wołowa bez kości (ta najbardziej smakuje psu): mięso wołowe, podroby wołowe
- wołowo-drobiowa: mięso wołowe, mięso drobiowe, uboczne produkty pochodzenia zwierzęcego kat.III, podroby wołowe, warzywa
wołową jak i wołowo drobiową wyprod. dla: F.H.U. Dawmax Logistic
- miesno kostna (najmniej lubiana przez sobakę): mieso drobiowe, kruszkostny wyproduk. Z.P.M. Tarnowska Wola
trochę skład enigmatyczny, ale benek ogólnie nie narzeka, aaa ostatnio także udało mi się zdobyć w sklepie dla ludziów korpusy drobiowe krótkie po 0,99zł/kg
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum