Mam pytanie odnośnie preparatu Catfortan.Po pierwsze,czy ktoś wie ile tabletek wchodzi w skład opakowania 90 gram,i po drugie,czy nadaje się on dla kota,który nie Barfuje a je tylko suchą karmę i od czasu do czasu wątpliwej jakości puszki?
Barfuje od: 08/2008
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 16 razy Dołączyła: 15 Wrz 2011 Posty: 1721 Skąd: Łódź
Wysłany: 2014-05-23, 16:24
Myślisz o swoim Rudzielcu? Można dawać wg mnie, ale ile to Ci nie podpowiem, bo nie znam składu. Na stronie sklepu powinny być zamieszczone takie informacje.
Nie,nie!Mój Rudolf już barfuje pełną gębą Myślę tutaj o kotce mojej koleżanki z pracy.Kupuje jej suche i puszki z Biedronki i od czasu do czasu jakieś witaminki.Próbuję ją przekonać żeby chociaż na bezzbożówkę przeszła no i ten Catfortan.Ale on kosztuję ok.30 zł. za 90 gram. W/g producenta jej kot powinien dostawać 2,5 tabletki dziennie i dlatego pytam na ile jej by takie opakowanie wystarczyło(jest strasznie oszczędna)
Barfuje od: 08/2008
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 16 razy Dołączyła: 15 Wrz 2011 Posty: 1721 Skąd: Łódź
Wysłany: 2014-05-23, 17:22
Cytat:
Nie,nie!Mój Rudolf już barfuje pełną gębą
To wspaniała wiadomość . Koniecznie musisz się nam pochwalić w barfnych sukcesach.
A koleżankę namów żeby dawała kotu mięsko. Na początek może zacząć barfować z gotowym preparatem FC lub EB. To jest najbardziej oszczędne, oszczędzi koleżanka zdrowie kota i mniej kasy zostanie w kieszeni u weterynarzy. W karmach z Biedronki są rzeczy, o których koleżanka nawet nie chciałaby słyszeć.
Koniecznie musisz się nam pochwalić w barfnych sukcesach.
już się pochwaliłam.
Oczywiście, próbowałam ją namówić ,żeby dawała kici mięsko,ale jej "kot nie tyka surowizny!",tłumaczyłam,że w tych wszystkich marketowych karmach jest tylko 4% mięsa,pióra,dzioby i same świństwa!Trochę ją tym wystraszyłam ale na Barfa nie ma szans,ona jest już po 60-tce więc ...sama rozumiesz...Dlatego namawiam ją,żeby chociaż to suche zamieniła na coś bardziej mięsnego(zaproponowałam jej Portę 21 bo jest najtańsza ze wszystkich bezzbożówek) ,niestety o lepszych puszkach nie chce już słyszeć bo "nie będzie pół emerytury na kota wydawać"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum