Aga777
Barfuje od: Maja 2017
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2017-05-14, 22:19 Dwa kocurki
Witajcie!
Właśnie przybył do naszego domu kociak rasy Ragdoll (14 tygodni), a za dwa, trzy tygodnie dołączy do niego kocurek brytyjski :) Ponieważ kociaki są nauczone jeść surowe mięsko już w hodowli, chciałabym dość szybko zrezygnować zupełnie z chrupek i przejść na BARFa, ewentualnie dobre mokre od czasu do czasu. Od kilku dni "walczę" z kalkulatorem i sama już nie wiem jak podejść do pierwszej mieszanki - tak żeby była prosta (kociak zdecydowanie preferuje mięso wołowe), a jednocześnie nie przeładowana na początek suplementami. Zamierzam spróbować z Easy Barfem, ale już widzę, że zbilansowanie mieszanki nie jest takie proste przy jego użyciu. Zamieściłam prośbę o poradę w dziale BARFne przepisy dla kotów - temat Receptariusz.
Oj, rozgadałam się zamiast po prostu przywitać
Barfuje od: 08.2012
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 22 razy Dołączyła: 07 Sie 2012 Posty: 5339
Wysłany: 2017-05-15, 19:38
Witamy na Forum
Mrowiszcze dobrze mówi dawaj zdjątka
Aga777
Barfuje od: Maja 2017
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2017-05-15, 20:13
Już się robi! :)
Oto Crisp vel Chrupek (jeszcze na niego czekamy), zdjęcie jest własnością Pani Eweliny z hodowli Ginger Eye*PL:
A to Umberto Jennifer World*PL vel Bercik - już u nas (od czwartku):
Na szczęście obydwa kociaki jadły surowe mięso już w hodowli, Chrupek dodatkowo je już BARFne mieszanki :) Umberto przepada za wołowym, a dzisiaj dosłownie zmłócił serduszko kurczaka. Zauważyłam jednak, że zaczyna mi trochę "strajkować" z mięsem i wcina chrupki, więc jak tylko sporządzę mieszankę to chrupki idą w odstawkę na zawsze
Śliczne takie kulki puchate - masz co wyczesywać
Na dodatek wiedzą , co dobre Dokładnie - odstaw chrupki, a najlepiej wyrzuć z domu, żeby nie kusiło .. wtedy będziesz MUSIAŁA zrobić mieszankę, a futerku to wyjdzie tylko na zdrowie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum