Wysłany: 2016-04-11, 19:30 Tiger i Thea pragną się przywitać w świecie BARF-a :)
Witam serdecznie :)
Chciałabym przedstawić moje dwa słodkie, przesympatyczne futrzaki.
Tiger jest czteroletnim kocurem rasy "popularnej". Jest kochany, lubi się przytulać bardzo lubi leniuchować :) Dotychczas żywiony był szaszetkowym jedzonkiem, ale bardzo chcemy zmienić jego nawyki. Mam nadzieję, że małymi kroczkami będziemy zmierzać do celu.
Thea jest 16-sto tygodniową kotką Nevą, która dopiero poznaje zakamarki domu, jest bardzo ufna, lubi się bawić i spać :) W hodowli, była żywiona BARF-em, i tak też przygotowałam jej powitanie w nowym domku. Na razie tylko podstawowy przepis, ale po to tu jesteśmy , aby się uczyć :)
Bardzo liczę na Państwa pomoc w nauce przygotowania posiłków, aby kotki były zawsze zdrowe :)
Pozdrawiam
Edzia 79 :mrgreen:
Barfuje od: 08.2012
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 22 razy Dołączyła: 07 Sie 2012 Posty: 5339
Wysłany: 2016-04-11, 21:35
Witamy Was pięknie na Forum
Koty śliczne oba Zarówno Tiger jak i Thea.
Pierwszy kontakt z Barfem już był, więc następne kroki pójdą jak po maśle.
Trzymamy kciuki i życzymy udanego Barfowania
Co do BARF-a, to tylko Thea je (Barf podstawowy z Felini Complete) Mam nadzieję, że nauczę się przyrządzać bardziej naturalny, choć przyznam, że jak czytam forum, to ogarnia mnie lęk, że zrobię coś nie tak.
Tiger niestety jak na razie woli saszetki ( ale mam nadzieje, że się przekona).
Sherab, dla mnie jest to bardzo skomplikowane, a niby takie proste :) Jak się okazało nawet podstawowy przepis z gotowym suplementem, był dla mnie nie zrozumiały :) Ale do odważnych świat należy...
Pozdrawiam
majka91, dokładnie tak jak piszesz, Tiger jako rezydent jest zły jak osa po przybyciu Thei do jego domku, a był takim potulnym kotkiem :) Na razie muszą siedzieć w osobnych pomieszczeniach, kiedy on wychodzi na dwór, Thea zostaje wypuszczona na dom. Aż nie chcę myśleć, co się stanie kiedy się wreszcie spotkają :) Thea to niezły charakterek (jak kobieta) Mam nadzieję, że się dogadają :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum