groszek
Barfuje od: 03.2016
Wysłany: 2016-03-16, 08:15 Witam z Niką :)
Cześć :)
Witam wszystkich forumowiczów :) Od tygodnia moja 2 letnia bulterierka Nika je BARFa :)
Przez te 2 lata przetestowalismy tony karmy i po ok 2-3 kg jednego rodzaju mój pies stwierdzał że cały czas żreć 1 i to samo jest nudno.. dodatkowe podkarmianie przez rodziców (moich i M) sprawiło że zachęcenie jej do suchej karmy graniczyło z cudem. Dosmaczanie puszkami/ryżem/sosem itd sprawdzało się przez ok 2-3 dni, potem tydzień głodówki..:/ Postanowiliśmy spróbować BARFa i póki co od kilku dni Nika nie ominęła żadnego posiłku :)
Witaj :)
Piękny pies.
Na pewno barf będzie mu służył. Mój na barfie urósł niesamowicie. ma 4 miesiące a waży ponad 7 kg, ale nie jest gruby, jest umięśniony.. To buldożek francuski.
Apetyt mu dopisuje, choć po 3 tygodniach barfu, może po 4 zrobił sobie małą głodówkę i zaczął opuszczać jeden posiłek. Myślę, tak, jak pisały tu forumowiczki, że był po prostu najedzony. Na początku jadł 600 gr a teraz wcina ledwie 400, czasami 300 i ma się dobrze. W sumie mój portfel też, bo mimo wszystko takie jedzonko ciągnie po kieszeni, gdy jeszcze pies jest alergikiem. Odpada u nas wołowinka niestety.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum