ma_pe, ,Dzieki za zupe z cukini !!!! Pyszna i prosta "jak budowa cepa" Wczoraj sie nia obzeralismy ,i jest zamowienie "na pozniej",a gdy powiedzialem ze przepis jest z kociego Forum to moje dziewczyny nie chcialy uwierzyc...
Barfuje od: 12.12.13r
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 7 razy Wiek: 35 Dołączyła: 23 Sty 2013 Posty: 2660 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2015-07-22, 16:32
Zupa pierwsza klasa nie wiem z czym ją zrobiłam - z kabaczkiem? Cukinią? Nie odróżniam tych zwierząt a dostałam w darze, z teściowego ogrodu. Zupa jest przepyszna. Mam nadzieję, że na zimno też będzie smaczna, bo poszalałam z ilością.
Barfuje od: lipiec 2015
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 1 raz Wiek: 52 Dołączyła: 12 Lip 2015 Posty: 75 Skąd: Opole
Wysłany: 2015-07-23, 10:31
Cukinia to młody kabaczek
a wujek google na to: "Kabaczek (Cucurbita pepo convar., cukinia) – odmiana dyni zwyczajnej. Odmianę wyselekcjonowano we Włoszech i stąd pierwotna nazwa "cukinia" od włoskiego zucchina (tj. mała dynia).
Też większość swojego życia myślałam, że to różne warzywa. Podobnie jak myślałam, że ananas rośnie na..... no właśnie, wiecie jak rośnie ananas?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum