Barfuje od: 01.11.2012
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 7 razy Dołączyła: 06 Lis 2012 Posty: 1419 Skąd: LUBLIN
Wysłany: 2014-06-04, 19:28
Skipper a ta wieża Diogenes to ładnie wykonana jest? I jak z trwałością? Wiem, że na pewno nie to co Rufi ale czy akceptowalna? Bo do wieży też się przymierzałam ale Rufiego wieżyczka ponad dwa razy droższa od tego Diogenesa i na taki wydatek to mojego TŻ trzeba by z pół roku urabiać co najmniej
Barfuje od: 2012.08.20
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 4 razy Dołączyła: 31 Sie 2012 Posty: 2810
Wysłany: 2014-06-04, 19:45
Wieża jest wykonana całkiem przyzwoicie, moje koty mają ją chyba z półtora roku co najmniej i na dzień dzisiejszy:
- w pierwszym rzędzie zostały poodgryzane maskotki, które wisiały w tych okrągłych wejściach do wieży (z tego co pamiętam chyba na gumeczkach cienkich były, ale mogę się mylić )
- koty poobrywały częściowo te ok. 2-centymetrowe pluszowe wykończenia otworów wejściowych do wieży (plusz tam jest przyklejony).
Poza tym wieża ma się wyśmienicie, z matą sizalową na wierzchu nic się nie dzieje pomimo darcia pazurami
Legowisko na samej górze co prawda zostało obszczane kilka razy przez Rico jak mu hormony zaczęły buzować, ale udało się doprać, kolor nie puścił.
_________________ Mimo, że regulamin forum to FIKCJA - Śpiewać to rzecz ludzka, miauczeć to rzecz boska... (Zhuangzi 庄子)
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 7 razy Dołączyła: 06 Lis 2012 Posty: 1419 Skąd: LUBLIN
Wysłany: 2014-06-04, 22:34
a jakby te pluszowe wykończenia pozdejmować to jak to wygląda pod spodem ? jest jakoś wykończone czy będzie straszyć wyglądem albo się coś rozlatywać/rozwarstwieć ? Bo moje są strasznie zawzięte na takie obdzieranie tego typu wejść i wręcz powiększanie sobie takich otworków zębami i pazurami, wiec boję się czy to pożyje choćby kilka miesięcy. W poprzednim drapaku załatwiły dokumentnie budkę na szczycie. Nawet nie wiem jak to zrobiły ale poszła w strzępy cała w czasie jak byliśmy na urlopie a one zostały same w domu.
Barfuje od: 18.10.2013
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2014-06-05, 08:22
scarletmara, ja też mam taką wieżę, pluszowych wykończeń nie da się zdjąć i ciężko stwierdzić jak to wyglądałoby pod spodem. U mnie wieża stoi od grudnia - koty drapią, a ona dalej jak nowa Oczywiście Rufiemu nie dorównuje, ale i tak jest całkiem porządna
Wysłany: 2014-06-05, 17:04
U mnie ten plusz to poobrywały częściowo z wierzchu wieży, takie 6-8 cm kawałki. W tej chwili są po prostu odklejone, ale praktycznie tego nie widać bo wywinięte na wierzch a koty przestały się tym interesować. W środku wieży to pluszowe wykończenie jest podklejone dość mocno i kot musiałby dłuuugo nad tym pracować, żeby to oberwać. A w sumie z wierzchu to jakby co można przecież naprawić czyli podkleić jak kot oberwie
Generalnie powiem, że wieża jest równie często używana jak drapak i gdybym miała ją kupować po raz drugi to bym na pewno kupiła.
_________________ Mimo, że regulamin forum to FIKCJA - Śpiewać to rzecz ludzka, miauczeć to rzecz boska... (Zhuangzi 庄子)
Maciejka
Barfuje od: 04.2012r
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2014-06-09, 11:56
Nina_Brzeg napisał/a:
a z czego są słupy?
Słupy są z rury kartonowej. Kawałek takiej rury miałam jako zabezpieczenie w transporcie wystającej śruby - rura jest pancerna, sztywna, o grubości ponad centymetra. Próbowałam sie nad nią w ramach eksperymentu poznęcać, ale nie dałam jej rady.
Gdzie można kupić sznurki sizalowe do drapaków? Po 2 latach używania mój się strasznie zniszczył i muszę go naprawić :(
Wczoraj szukałam w castoramie i nie znalazłam tam. Ba, nawet pracownik którego spytałam o taki sznurek nie wiedział co to jest.
EDIT: coś na allegro znazłam :) tylko koszty przesyłki są spore
kupiłam na allegro 12 mm 50 metrów (kosztował 1,2 zł za mb). Jak dojdzie do weekendu, to zajmiemy się renowacją starego (2-letniego) drapaka. Będę robić zdjęcia ;)
Barfuje od: A co to ?
Wysłany: 2014-12-18, 23:08 Sznurek do drapaką śmierdzi
Mam taki problem kupiłem sznur sizalowy na Allegro i on strasznie śmierdzi
Podobno tak maja mało informacji na ten temat w sieci . Ja i mój kot nie tolerujemy tego . Ma ktoś pomysł lub doświadczenie co z tym zrobić ?
Przerobiłem kupiony drapak na taki który działa słupek po lewej w nowym sizalu a po prawej orgrinalny.
Wysłany: 2014-12-18, 23:58
pytanie podstawowe jest takie czy to jest naturalny sizal ? czy tylko wyrób sizalopodobny, których zdaje się na Allegro jest pełno.
wnioskując ze zdjęcia po samym wyglądzie sznurka to raczej ten wyższy słupek jest z prawdziwym sizalem a ten mniejszy z szampanopodobnym czymś, wiec może rzeczywiście naturalny sizal ma jakiś specyficzny zapach ?
Naturalny sizal jest wytwarzany z agawy sizalowej, niestety nie wiem jak pachnie agawa ani czy jest możliwe, żeby sznurek nadal pachniał tak jak agawa ? Ewentualnie mógł by czymś potraktowany na etapie produkcji, jakimś barwnikiem albo innym specyfikiem nie wiadomo po co i dlaczego.
Ktoś wie czym dokładniej się różni naturalny sizal od sztucznego wyrobu sizalopodobnego ? Bo tak na oko to mi sie może tylko wydawać co jest co :/ ale pewności nie mam.
a jaki to jest tak dokładniej zapach, z czymś ci się kojarzy ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum