Na kraszewskiego w Poznaniu, mały mięsny obok drobnego agd. Kura cała po ok 6/kg, serca kurczaka ok 4/kg. Z pamięci piszę. Wątróbka po ok 6. generalnie tanio i świeżo ale tylko podstawy.
Tanie podroby i mięso drobiowe można dostać w sklepach mięsnych "Koziegłowy".
Żołądki za ok. 5,5zł/kg
ćwiartki kurczaka w promocji 4,99zł/kg
Szyje z indyka też w granicach 5,7 zł/kg
Przed świętami dostałam tzw. porcje rosołowe korpus kurczaka z szyją za 1,59zł/kg :) Warto było dla samych szyjek, a i na korpusie sporo mięcha było.
Kości wieprzowe - 0,79zł/kg w Selgrosie :) Takie akurat żeby piesek trochę poobgryzał i szpik possał :)
Barfuje od: 2007
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2014-01-31, 09:58
Tak jak pisała truee w wątku wrocławskim - podpytajcie knajpy sushi, oni w miarę chętnie dają za darmo to co im zostaje po filetowaniu (głowy, kręgosłupy, brzuszki)
Czy ktoś ma namiar gdzie w Poznaniu lub okolicach można dostać tanio żołądki wołowe, cielęce lub baranie? Mój psiak dostaje na razie głównie żołądki i ceny Primexowe za 1kg mnie dobijają. Jeśli ktoś ma możliwość dostania tańszych żwaczy (najchętniej mielonych) to bardzo bym prosiła o podzielenie się informacją o źródle.
[ Dodano: 2014-02-27, 17:55 ]
Uwaga Poznań i okolice!
Będę robić zamówienie z Aspol w najbliższym czasie (prawdopodobnie następny tydzień).
http://www.sklep.miesodlapsow.pl/
Jeśli ktoś chciałby się dołączyć do zamówienia, aby rozłożyć koszty przesyłki, to zapraszam do kontaktu na PW
Barfuje od: 02.2014
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2014-03-06, 15:05
Sklep Zakładu Rzeźnicko-Wędliniarskiego. Bronisław Mączyński
Adres: Grochowska 83/85
Oprócz wołowiny, kurczaka, czasem części z indyka, można dostać na zamówienie kaczkę i elementy z kaczki (niestety bez podrobów).
Prosze dowiedz sie dla mnie czy jest mozliwosc kupienia lub zamowienia u nich zoladkow wolowych nieczyszczonych. Bede tam w nastepnym tygodniu to podjade :)
Odezwał się do mnie przedstawiciel Zakładu Przemysłu Mięsnego "Biernacki z ofertą mięsa.
Jeśli ktoś jest zainteresowany to podaję do niego maila
Tomasz Radowicz
tomasz KROPKA radowicz MAŁPA zmb KROPKA pl
ochroniłem tą skrzynkę pocztową przed robotami spamującymi - Sojuz
Mają całkiem fajną wołowinę 1kg/8zł (nie wiem czemu w PL jest tak drogo, ceny w Czechach i Niemczech powalają).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum