Pomogła: 18 razy Dołączyła: 29 Gru 2011 Posty: 3447
Wysłany: 2014-06-13, 16:18
Ja tez chętnie się dowiem ?
Może ten diabeł nie jest taki straszny :)
Zaproszone osoby: 2
Meri
Barfuje od: 12.08.2012
Udział BARFa: 90-100%
Dołączyła: 07 Lip 2012 Posty: 863 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: 2014-06-13, 16:42
Myślę, że u kotów to kwestia zapachu, im coś intensywniej pachnie tym bardziej mają ochotę to zjeść, mięso nie "rzuca" tak zapachem jak np świeżo otwarty worek suchej karmy. Mój kot też woli bardziej aromatyczne mięsa takie jak baranina czy kozina.
Barfuje od: 25.07.12
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 11 razy Dołączyła: 01 Sie 2012 Posty: 4452 Skąd: góry Szkocji
Wysłany: 2014-06-13, 17:54
Co do podgardla i tarczycy to szkoda ze nikt nie zauważył, że jest już temat o tym. Z linkiem do artykułu, w którym opisany jest coraz częściej pojawiający się problem nadczynnosci tarczycy u psów karmionych surowym - a konkretnie karmionych głównie gotowym, komercyjnym barfem
Oczywiście, pogardę to element naturalnej diety i nie ma potrzeby unikania go kompletnie. Problem, jak to zwykle bywa, tkwi w ilości, w proporcjach
Gunnila
Barfuje od: 02.06.2014
Udział BARFa: 90-100%
Dołączyła: 20 Maj 2014 Posty: 151 Skąd: Mielec
Wysłany: 2014-07-13, 22:10
Mam pytanie do co bardziej mięsożernych/zorientowanych w rozbiorze nierogacizny. Czy ta tarczyca to przypadkiem nie jest taki miękki owalny worek w kolorze drobiowego serca, wielkości ok 3 cm?? Wczoraj kupiłam gulasz wieprzowy i takie coś właśnie znalazłam, zdjęcia niestety nie mam...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum