Nie jestem z Lublina, ale wątroby i żołądki kaczek, gęsi, indyków, królików są w Kauflandzie na mrożonkach pakowane po 0,5 kg. Teraz już od jakiegoś czasu na tym samym dziale jest dzik (na pieczeń) i jeleń (na gulasz) w promocji, też pakowane po 0,5 kg, a w gazetce nie ma info. Warto patrzeć też na ryby, wczoraj kupiłam świeże tuszki śledzi po 5 zł za 1 kg - na tackach. Sama lubię, a psy pochłaniają aż się usiska trzęsą, że o kocie nie wspomnę
Natomiast w L.Eclercu są podroby świeże z kaczki z krótkim terminem, ale drożej niż w mięsnym, w którym się zaopatruję, no ale są.
Zazdroszczę dostępu do Makro, dla mnie to za daleka wyprawa
Lena06, bardzo dobrze, że czuwasz, bo ja nie doczytałam I wiesz co, wystraszyłam się jak przeczytałam ile witaminy niszczy chyba sobie jednak daruję. Tzn. nie sobie tylko zwierzom
Barfuje od: 2010
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 1 raz Dołączyła: 19 Kwi 2012 Posty: 542 Skąd: warszawa
Wysłany: 2015-10-09, 22:44
Hop hop!
Ktoś ogarnia jakieś wspólne zamówienia? Dobre mety, ubojnie lokalne? Mój szczeniak pojechał do Lublina, chciałabym jakoś ich wspomóc w zorganizowaniu się z zakupami mięsnymi.
Wołowina, cielęcina, czasem też podroby - Wędlinka na targu ul. Wileńska
Indyk, kaczki, gęsi - Indykpol, jak wyżej.
Szybkie mieszanki i dobre świeże mięso mam też w pobliskiej Stokrotce.
Większych mięsnych zakupów nie opłaca mi się robić. Ale na targu są zawsze spore kolejki i świeży towar, więc mogę polecić.
Michal
Udział BARFa: 75-90%
Wysłany: 2016-09-09, 14:59
Witajcie
Gdzie ja zaopatruje się w mięso, podroby itp w Lublinie:
Sklepy firmowe Dobrosławów (Ja akurat na Czechowie):
Serca wołowe, Przełyki wieprzowe (tanio: 1,80zł kilo), Płuca wieprzowe, nerki wieprzowe, Ozory wieprzowe i inne
W podlubelskiej ubojni Ryjek mało ciekawych rzeczy jest, a poza tym są słabe godziny otwarcia, ale dają za darmo kości szpikowe (ale dużo osób po nie przychodzi więc jest ciężko dostać) są ogony wieprzowe (coś około 3 zł), płuca wieprzowe.
Jeśli chodzi o Elizówkę to czasem tam bywam, ale nigdy nie byłem w hali F w której znajduje się większość (a dokładnie wszystkie, oprócz jednej) stanowiska z mięsem. Link do katalogu firm sprzedających na Elizówce mięso: http://www.elizowka.pl/in...&language=pl-PL Jak w najbliższym czasie tam będę to pójdę do hali F i zobaczę co i jak.
Fajne rzeczy są co sobotę rano na Targu pod Zamkiem mianowicie dużo wędzonek (uszy, kości, nogi itp.) no i jakieś tam karmy dla zwierząt.
Czy orientuje się ktoś gdzie w Lublinie można zakupić żwacze (najlepiej nieoczyszczone)???
Jako że o wieprzowinie pisałem to może od razu może dodam - tak daje psu i kotom surową wieprzowinę od dość dawna - żyją i mają się dobrze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum