Barfuje od: 18.10.2013
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2015-01-31, 13:45
nero, stoisz na Jana Pawła przodem do wejścia do Hali, po prawej stronie jest brama, wejdź przez nią, idx prosto aż dojdziesz do pierwszych straganów taki na wprost jet z jajami - wisi nawet tam taki wielki obły kawał styropianu pomalowany na biało i żółto - w jajko
Poszukuje osoby, ktora ma wstep do Makro i moglaby mi kupic za zwrotem kosztow wolowine II kat Albo ktos, kto kupuje na bazarku tania wolowine. U mnie na targu za miesko maja ceny od 20zl/kg w gore, a skrawki to jedynie czysty tluszcz, bez mieska Bo ja niestety zeby zdazyc na bazarek to musialbym chyba o 4 z domu wyjezdzac A co jakis czas bywam u weterynarza na Ursynowie (ul Zamiany), nastepna wizyte mam na 14 kwietnia.
Barfuje od: 17.02.2013
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 20 razy Dołączyła: 21 Sty 2013 Posty: 3009 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-04-02, 15:02
Guciek napisał/a:
Poszukuje osoby, która ma wstep do Makro i mogłaby mi kupić za zwrotem kosztów wołowinę II kat Albo ktoś, kto kupuje na bazarku tania wołowinę. U mnie na targu za mięsko maja ceny od 20zl/kg w gore, a skrawki to jedynie czysty tłuszcz, bez mięska Bo ja niestety żeby zdążyć na bazarek to musiałbym chyba o 4 z domu wyjeżdżać
Mieszkam na Ochocie, zakupy mięsne robię pod Hala Mirowską - mam tam kilka bud. z tego co pamiętam ceny kształtują się np. antrykot z kostką 12 zł./kg. szponder z kostką 10 zł/kg. Najczęściej robię zakupy raz w miesiącu. Albo w sobotę albo wtorek/czwartek (jak uda się mi urlop wziąć). Wstaję o 5, żeby koło/po 6 być i kupić to co chcę. Nie mam za bardzo gdzie tego przechować - więc gdybyś coś chciała - musiałabyś tego samego dnia ode mnie odebrać.
_________________ „Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.”
George Bernard Shaw
Z sobotami to roznie bywa, weterynarza za to zawsze sobie umawiam na wtorki. Bede miec na uwadze, na poczatek jakies 5-6kg mieska bym potrzebowala.
Generalnie: w zamian za pomoc moge zaoferowac zakup dla kogos (jesli akurat beda dostepne) porcje rosolowe z kaczki - u mnie w lokalnym sklepie sa po 3,99zl/kg i jest tam korpus, szyjki i skrzydla.
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 20 razy Dołączyła: 21 Sty 2013 Posty: 3009 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-04-03, 06:31
Guciek napisał/a:
Z sobotami to różnie bywa, weterynarza za to zawsze sobie umawiam na wtorki. Będę mieć na uwadze, na początek jakieś 5-6kg mięska bym potrzebowała.
W najbliższym czasie - jutro jadę na bazar, może jeszcze coś będzie przed świętami, i 09.04.2015r (czwartek) będę robić dla kotów jedzonko. Następny wypad pod Halę planuję kwiecień/maj bardziej maj.
George Bernard Shaw
Guciek, też bywam na hali, mogę coś kupić, tyle że moja zamrażarka jest na Bielanach, całkiem po drugiej stronie miasta niż weterynarz.
A czy moglibyście napisać gdzie najlepiej kupować wołowinę na hali mirowskiej, jak to aktualnie wygląda jeśli chodzi o numery budek? Kupuję zawsze w jednej, jakoś tak się złożyło, ale może jest gdzieś tam jakaś fajniejsza budka o której nie wiem?
Wysłany: 2015-04-27, 13:10
Nyks napisał/a:
Czy ktoś ze stałych bywalców Hali Mirowskiej orientuje się może, w której budce mają możliwość zmielenia mięsa?
najlepiej spytać w interesującej Cię budzie. Z tego co się orientuję, to drób można zmielić (ale też nie wszystko zmielą) np. w budce 10 czy 45a (jak dobrze pamiętam). Tam gdzie kupuję wołowe - nie ma maszynek i trzeba kupić w kawałku.
George Bernard Shaw
szukam miejsca, w którym mogłabym zakupić baraninę i (bardzo ważne!) podroby baranie lub jagnięce. widzę, że sporo osób poleca Halę Mirowską. lepiej jechać tam jutro czy w czwartek? (już się zorientowałam, że lepiej rano niż za późno )
Barfuje od: 18.10.2013
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2015-05-13, 09:18
Zdarzają sie podroby jagnięce, na pewno codziennie można kupić wątróbkę
Wysłany: 2015-06-13, 12:35
Tufitka napisał/a:
zakupy mięsne robię pod Hala Mirowską - mam tam kilka bud.
Tufitka*, mogłabyś podpowiedzieć numery tych sprawdzonych? Mam do Hali naprawdę blisko, ale naczytałam się w sieci o oszustach tam (a i samej udało mi się naciąć), więc każda rada będzie mile widziana.
* lub każda inna osoba, która mogłaby/chciałaby pomóc
Pomogła: 18 razy Dołączyła: 29 Gru 2011 Posty: 3447
Wysłany: 2015-06-14, 09:19
Buda 114. Sprawdzona. Mielą również.
W wielu budach są oszuści (niestety nacięlam się) więc teraz trzymam sie tylko kilku. Baranie i jagnięce podroby są równiez w jednej budzie..numeru nie pamiętam.
Sprzedaje facet z żoną.
Jest na końcu pewnego sprawdzonego odcinka (uczciwi sprzedawcy).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum