Ja mam żywą choinkę. Kłującą, więc kociska nie próbują wspinaczek. Nie mam żadnych niebezpiecznych ozdób - żadnych bombek, łańcuchów z folii, włosów anielskich itp.
Mam za to łańcuchy z kulek, szyszki, jabłuszka plastikowe i inne ozdoby, które nie dość, że wyglądają ładnie, to jeśli jakieś kocisko je ukradnie to nic sobie nie zrobi. Co najwyżej pobawi się i wywlecze pod komodę
Wysłany: 2014-12-14, 13:03
A igiełek świerkowych przypadkiem nie podjadają ? U mnie Rico wszystkożerny...
W zeszłym roku usadowił się za choinką (ja się cieszyłam, że wreszcie spokój nastał i jej nie gnębi) a skunks w tym czasie kable poprzegryzał
_________________ Mimo, że regulamin forum to FIKCJA - Śpiewać to rzecz ludzka, miauczeć to rzecz boska... (Zhuangzi 庄子)
Barfuje od: 2008
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 23 razy Dołączyła: 13 Wrz 2011 Posty: 4841
Wysłany: 2014-12-15, 13:51
Skoro w domach są już choinki, to nie zapomnijcie robić fotek w świątecznej konwencji . Są bardzo mile widziane w grudniowej edycji konkursu na barfera miesiąca!
_________________ Aby dotrzeć do źródła, musisz iść pod prąd
Magnolcia choinkę traktuje jak... kolejny schowek: siedzi na dole jak prezencik zadowolona z życia i tam drzemie. Inne mieszkanie, inna choinka, a Magnolcia to samo.
trinity
Barfuje od: 6.09.2014
Udział BARFa: 50-75% Pomogła: 1 raz Dołączyła: 29 Lip 2014 Posty: 147 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-12-15, 23:10
U mnie choina stoi. Żywa, z bombkami. Na razie spokój.
A wiele większa frajda była przy wchodzeniu do pudełek po ozdobach.
Na wszelki wypadek odpuściłam jednak wszystkie łańcuchy, obawiałam się, że Ender może wziąć taki w zęby i wyjść do drugiego pokoju, a choinka ruszy za nim.
ja w tym roku kupuję jodłę kaukaską, bo jak w tamtym roku była żywa choinka to igiełki były w całym domu dosłownie, a i potem je odkurzyć to wyzwanie ...
Obiektyw i do tego nie ja robiłam zdjęcie - to już coś z gatunku: "ale o co chodzi"? Magnolcia lubi robić zdziwione miny a pod choinką lubi sobie pospać sztuczna bo sztuczna, ale przypomina jakieś tam drzewo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum