u nas nie spijaja same herbatki, ale nie protestuja jak im podaje ze strzykawki..
za to Xelmiak to wcina tabletki z ręki. lekoman mały z niego rosnie.
Wysłany: 2012-01-22, 22:54
Fajnie się macie. Ja to już sama nie wiem co z tym podawaniem... i czy to w ogóle ma sens. O tym, żeby kociasty pił COKOLWIEK z własnej woli nie ma mowy. Żeby w ogóle kot mi pił wodę, to go muszę dopajać strzykawką.
A 20 ml na kilogram kota - to znaczy, że musiałabym mu podać 8 strzykawek i to kilka razy dziennie... Maksymalnie udaje mi się mu podać cztery strzykawki i to też już jest ogromny protest, prychanie i obraza majestatu. Więc się zastanawiam czy to warte tego całego stresu fundowanego kotu
Spokojnie można dodawać do mięsa, jest praktycznie niewyczuwalna :)
Ja robię taką herbatkę ale z korzeni, jest mocniejsza od "liściastej", podaję zapobiegawczo jako naturalny oczyszczasz dróg moczowych, średnio raz - dwa razy w tygodniu dla wszystkich.
Działa dużo lepiej od uroseptu, moje fretki i pies bardzo je lubią (spijają samą lub rozmieszaną z żółtkiem jaja)
Miałam zrobić artykuł o pokrzywie a nie mam czasu, postaram się nadgonić w tygodniu
U mnie też właśnie dziś pierwszy raz zaserwowałam razem z mięchem, i lekko wymieszaną śmietaną 36% - wcinały wszystkie, baardzo chętnie ;) ale one nawet sępią ode mnie herbatę zieloną, więc może lubią ziółka ;)
Barfuje od: 2005
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2012-03-03, 19:47
A ja sie spytam: skad bierzecie pokrzywe? I nie chodzi mi o odpowiedz: przeciez tego od groma pod plotem. Bo ja nie mam plotu, a nawet gdybym miala to nie nadawaloby sie ze wzgledu na zanieczyszczenie. Chodzi mi o wskazanie miarodajnej firmy, ktora sprzedaje pokrzywe w jakielkolwiek postaci i pokrzyawa nadawalaby sie do spozycia. Tu na rynku nie widzialam niczego z pokrzywy (i wiem jak rozpoznac produkt warty kupienia) wiec musialabym sie udac do polskiego sklepu zielarskiego i chcialabym wiedzec co wybierac, zeby nie wcisneli mi kitu.
Udział BARFa: 50-75%
Wysłany: 2012-06-18, 08:16
Ja tez smakowałam i mam wrażenie, że na drugi dzień (trzymana w termosiku) jest mocniejsza (na pewno bardziej intensywny zapach) i robi się mętna. Nie trzymałam w lodówce i może to błąd
Barfuje od: zawsze
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 8 razy Wiek: 40 Dołączyła: 15 Wrz 2011 Posty: 713 Skąd: Libiąż
Wysłany: 2012-06-18, 09:58
Koniecznie w lodówce, w takiej temperaturze jak jest teraz, skiśnie w ciągu dnia
_________________ Jeśli nie masz po co żyć, żyj na złość innym
Bushido
Barfuje od: 06.2012
Wysłany: 2012-08-20, 13:35
czytam, czytam i się tak zastanawiam jakie jest zastosowanie wewnętrzne tejże herbatki bo tego chyba nikt nie napisał choć wszyscy zdają się wiedzieć ;) czy ktoś mógłby mnie uświadomić?
Barfuje od: 04.2012
Wysłany: 2012-08-20, 14:49
harpia napisał/a:
Ja robię taką herbatkę ale z korzeni, jest mocniejsza od "liściastej", podaję zapobiegawczo jako naturalny oczyszczasz dróg moczowych, średnio raz - dwa razy w tygodniu dla wszystkich.
Barfuje od: 08.2012
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 22 razy Dołączyła: 07 Sie 2012 Posty: 5339
Wysłany: 2012-08-21, 10:47
A ja mam pytanie dotyczące stosowania jednocześnie UrinoVet Cat i herbatki z liści pokrzywy w saszetkach. Można to podawać razem czy to za dużo?? Czy najpierw zrobić kurację UrinoVetem a potem pokrzywą czy może, tak jak pisze Harpia dokładać raz w tygodniu mocniejszy napar herbatki tak profilaktycznie?? UrinoVet można stosować długoterminowo, pokrzywę z przerwami. Jak sądzicie co będzie lepsze??
Barfuje od: 08.2012
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 22 razy Dołączyła: 07 Sie 2012 Posty: 5339
Wysłany: 2012-08-21, 16:28
Dzięki Harpia
Ja nie mam doświadczeń, nigdy nie miałam kontaktu z chorobami pęcherza, (SUK) i żadnej wiedzy na temat leków, ten specyfik UrinoVet Cat był polecany na forum jako wspomaganie dla struwitowców i skład ma ziołowy, lekko zakwaszający, jakby miał jeszcze w składzie pokrzywę, pewnie byłby genialny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum