Barfuje od: 17.02.2013
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 20 razy Dołączyła: 21 Sty 2013 Posty: 3009 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-11-12, 19:02
Meri napisał/a:
Najbardziej boję się go samego zostawiać w domu, bo jak zrzuci telewizor to nie dość, że ja dostanę po głowie to jeszcze nie daj Boże kot zostanie przygnieciony.
ja swój telewizor przytwierdziłam linką i śrubami do regału. Koty mogą sobie chodzić po nim, jak dadzą radę (cienki jest i nie chodzą) lub za nim przebywać - nie zleci. To samo zrobiłam z monitorami komputerowymi
_________________ „Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.”
George Bernard Shaw
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 5 razy Dołączyła: 21 Wrz 2011 Posty: 1576 Skąd: podlaskie
Wysłany: 2014-05-06, 21:33
Nie mogę sobie spokojnie poczytać (nawet na forum ) bo mój kocur kładzie się na parapecie i rwie zębami firankę (wielokrotnie) Zastawiłam też podłączenie komputera do łącza, bo go wygryzał, wyszarpywał zębami (skąd on wie co ruszać ) Muszę co chwilę ruszać kijkiem z piórkami, lub kopać pod biurkiem, żeby się go pozbyć na chwilę ON uważa, że człowiek powinien bawić się tylko z NIM
Kuba nie jest rozpieszczony. Ja po prostu pewne rzeczy zaczęłam uważać za normalne.
- ma własny kwiatek do skubania, a właściwie dwa
- papierowe kulki z papieru są nowoczesnym wyposażeniem art deco
- na wpół zjedzona rolka papieru toaletowego jakoś tak zrosła się z kanapą
- na parapetach zamiast kwiatów za poduszki antypoślizgowe
- poszerzylam parapet pod kocią siatkę żeby mógł zakręcić swobodnie
Zdecydowanie zwierze dostosowuje otoczenie do swoich potrzeb.
Oczywiście jak nie chce jeść to łyżeczka karmie. To przecież normalne jak strajkuje.
Co do rozpoczynającej teorii o zbytnim ufomowieniu to uważam, że to wszystko zależy . Od rasy i wychowania. Ja mam europejska przyczepę która miewa fochy jak czegoś nie wolno albo jest niewybawiony. ( moim zdaniem nie ma kotów złośliwych i specjalnie gryzacych tylko sa niewybawione)
Na myszy może i nie poluje ale na muchy owszem. Karma puszkowa jest niejadalna. Aczkolwiek tłustego kawałka nie zje. Do mieszanki wszystkie tłuszczyki mięsne miele żeby nie było widać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum