Barfuje od: 25.07.12
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 11 razy Dołączyła: 01 Sie 2012 Posty: 4452 Skąd: góry Szkocji
Wysłany: 2013-07-23, 19:34
Kochana, a gdzie jesteś konkretnie? Tu generalnie żwacze dostaniesz absolutnie wszędzie. Każdy dostawca "mięsa dla psów" ma w ofercie tripe.
Do ciebie na pewno dostarczaliby DAF i Manifold Valley meats.
Jeżeli używasz FB to jest tam grupa UK, gdzie ludzie wymieniają się mięsm :)
Kochana, a gdzie jesteś konkretnie? Tu generalnie żwacze dostaniesz absolutnie wszędzie. Każdy dostawca "mięsa dla psów" ma w ofercie tripe.
Do ciebie na pewno dostarczaliby DAF i Manifold Valley meats.
Jeżeli używasz FB to jest tam grupa UK, gdzie ludzie wymieniają się mięsm :)
Pomiedzy Hull a Doncaster. To napewno najbrzydsze miasteczko w UK, ale i tez kiepsko zaopatrzone... niestety,
juz teraz wiem, ze podawalm zla nazwe - rumen i kompletnie nie wiedzac co kupuje kupilam tripe :) zatem strzal w 10, Rafa pojadla i zadowolona (chyba?) choc podchodzila do tego jak ja do sushi pierwszy raz hihihi
_________________ I'm free... Do you know how it is?
Wysłany: 2014-02-11, 11:12 BARFne zaopatrzenie w UK
Gdzie można kupic korpusy z kurczka szyjki itp itd w regionie Newcastle? Znalazłem kilka firm internetowych ale nie wiem nic na temat jakości sprzedawanego towaru.Czy ktoś ma informacje na te tematy?
THE DOG FOOD COMPANY(Moles Farm)
Nurturing by Nature
They love It
Su-Bridge Pet Supplies
Manifold Valley Meats
NATURESMENU
To właśnie te firmy prawie na każdej stronie sa opinie o nich ale nie wiem na ile prawdziwe.Czy w ogole kupowanie miesa przez internet to dobry pomysł?
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 11 razy Dołączyła: 01 Sie 2012 Posty: 4452 Skąd: góry Szkocji
Wysłany: 2014-02-11, 12:13
Manifold Valley - znajomi korzystają i chwalą sobie
Tych innych nie jestem w stanie konkretów żadnych
Jest jeszcze DAF - ja z nich korzystam i jestem zadowolona. Jeśli któraś z tych firm jest dystrybutorem DAF to mozna brać
Jest jeszcze DAF - ja z nich korzystam i jestem zadowolona. Jeśli któraś z tych firm jest dystrybutorem DAF to mozna brać
Ja też chyba skorzystam z firmy DAF ale mam wątpliwości dlaczego np szyjki z kurczaka z kaczki są prasowane(tak przynajmniej wynika z fotki) kawalki wolowiny nie ma w opisie z jakiej częsci one pochodza?Czy napewno mozna im zaufać?
Wysłany: 2014-02-23, 23:22
One nie są sprasowane. Tylko mrożone w takich "bloczkach", może ciut ściśnięte i dlatego takie sprawiają wrażenie.
Kawałki wołowe to wargi i policzki głównie. Nie jest to opisane na stronie - to mówię ci ja :) - wczoraj moje jadły
Generalnie z tego co ja widzę to w tym wszystim jest dokładnie to co jest delkarowane. W mielonkach nie spodziewaj się polędwicy - to sa obrzynki i już
Co do kawałków to zawsze są tym co jest napisane. Żołądki (tripe) to żołądki, serca to albo pokrojone na większe kawałki serca wołowe albo całe jagnięce/baranie, nerki to nerki, słedziona to śledziona itd
Ja ich (ani innych) mielonek nie kupuję w dużej ilości bo zdaję sobie sprawę, że to obrzynki a poza tym nie wiem dokładnie co tam jest. Kupuje je tylko dla urozmaicenia diety.
Natomiast kawałki - wg mnie jakość jest dobra
Dziekuje troche mnie to uspokoiło...ale mamj jeszcze pytanie
ciocia_mlotek napisał/a:
Ja ich (ani innych) mielonek nie kupuję w dużej ilości bo zdaję sobie sprawę, że to obrzynki a poza tym nie wiem dokładnie co tam jest. Kupuje je tylko dla urozmaicenia diety.
skoro nie mielonki to co serwujesz? wlasnie te policzki i wargi wołowe czy masz jeszcze jakieś inne żrodlo mieska?
te policzki i wargi jakos mnie nie przekonuja a na polędwice i owszem nie stać mnie
Wysłany: 2014-02-23, 23:38
Policzki i wargi to też mięso.
Ja kupuję u nich kawałki i trochę mielonek dla urozmaicenia.
Ale mój mąż pracuje w masarni dziczyzny więc mi mięsa nie brakuje
Do tego często kupuje zredukowane mięso w sklepie
Dostęp do serc, wątroby, nerek i czasem mózgu to ja mam w supermarkecie. Słabo zaopatrzonym supermarkecie. Jak czytam czasem wątki to widzę, że ludzie mają dostęp po bazarach i sklepach do większej ilości rzeczy
Przepraszam ze sie wtrace ale akurat jestem na etapie logistyki, w ktorym supermarkecie mozna kupic wyżej wymienione? bo ja nawet pytałem w kilku a personel na to zrobił wielkie oczy.Ja bede je kupowal w hinduskim sklepie ale to zupełny przypadek.
mam pecha bo w mojej okolicy koop nigdy nie miał podrobów podobnie TESCO w ASDA czasami można trafić ale to loteria.Butcher kupuje póltusze albo nawet ćwiartki wiec bez podrobów nie żebym stwarzal problemy ale rzeczywistosc nie jest tak rózowa
Wysłany: 2014-02-27, 20:31
Jasne, że nie zawsze jest ale bywają.
A co do mięsnego - zapytaj. To, że nie ma wystawionego nie oznacza, że nie może dla ciebie zamówić pewnych rzeczy. Jak uprzejmy i uczynny człowiek to pomoże. Zapytanie nic nie kosztuje - najwyżej usłyszysz: nie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum