Witajcie,
Mimo tego, ze bialostocczyzna uwazana za jeden z regionow bogatszych w gospodarstwa rolne gdzie mozna dostac swieza, ekologiczna zywnosc, do tej pory ńie interesowalam sie miejscami gdzie takie rzeczy mozna kupic. Moze ktos z Was wie kto i gdzie sprzedaje to cudne, swieze miesko? :)
Do tej pory miecho tez kupowalam wlasnie na gieldzie, ale przynajmniej czesc stoisk jest zwyczajnie producentow sklepowych, zwlaszcza jesli chodzi o drob.
Jak jestem w Białymstoku to wypady po mięsko robimy do Turośni Kościelnej.Wiem, że to kawałek drogi ale mają tam ubojnie i mięsko jest prawie ciepłe.Na pewno świeżutkie i nie moczone w ulepszaczach.Wybór ogromny i mięska i podrobów.
Maryna
Barfuje od: maj 2012
Udział BARFa: 90-100%
Wiek: 47 Dołączyła: 19 Kwi 2012 Posty: 62 Skąd: Białystok
Wysłany: 2014-01-15, 09:07
Ja mam namiar na świeże mleko i produkty mleczne z Sokółki. Zamawiam mailem i mam dostawę do domu. Ale wiem, że wysyłają kurierem w całą Polskę :)
A jajka biorę z giełdy.
Maryna
Barfuje od: maj 2012
Udział BARFa: 90-100%
Wiek: 47 Dołączyła: 19 Kwi 2012 Posty: 62 Skąd: Białystok
Wysłany: 2014-01-16, 10:39
a w kwestii mięska - zgadzam się z diorą - najlepsze z Turośni :)
Prawdę powiedziawszy nie wiem . Ja kupuję ok.25 może 30kg na potrzeby kocie i ludzkie. Zawsze można zadzwonić i dopytać. Jak komuś się przyda numer to proszę na pw.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum