jestem Paulina i mam przyjemność przedstawić Wam Lunę. Od jakiegoś czasu przymierzamy się do całkowitego przejścia na BARF, stąd nasza wizyta na tym forum. Mam nadzieję, że nie nabroimy :)
A bo my tak trochę nieśmiało :) Nie pisałam więcej, bo musiałam się zorientować, czy to tu się piesze czy są do tego przeznaczone inne tematy. Widzę, jednak, że tutaj opowiadamy o sobie :)
A więc Luna - panienka, powiedziałabym nawet że dziecko, bo ma na swoim koncie zaledwie 9 miesięcy, wyszła z łona biszkoptowej labradorki. Wiem, trudno uwierzyć ;) tata oczywiście nieznany, chociaż patrząc na budowę ciała i zawrotną prędkość naszej suni można przypuszczać, że tatuś był wyżłem lub innym tego typu psem.
W pierwszych tygodniach swojego życia wyglądała tak:
i niestety nie należała do tych przytulaśnych szczeniaczków. Gryzła na umór ;) Problem skończył się w momencie wymiany uzębienia, chociaż i teraz lubi czasami w zabawie podgryzać :P
Przez ostatnie parę tygodni Luna gościła w swoich włościach 3 dodatkowe pieski - mamę z dwoma córeczkami. Jedną z nich upodobała sobie nad życie, traktując ją jak ukochaną młodszą siostrę, a czasami jak i córkę :)
Szczeniaczki trafiły już do nowych domków. Mamusia wciąż go szuka.
A Luncia znów snuje się sama po włościach szukając kompana do zabawy. Jak na psa w tym typie jest bardzo rozrywkowa, uwielbia zabawę i ciepło drugiego człowieka. Lubi się przytulić do, ale być przytulaną - niekoniecznie ;) Jest jeszcze takim naszym małym głupolem, potrzebującym okiełznania. No ale wszystko w swoim czasie :) Jest psem z charakterem, potrafi się buntować (jak jej pani :P) i nie da sobie w kasze nadmuchać. Żeby nie dać sobie wejść na głowę trzeba mieć naprawdę silny charakter.
Choć jest to mieszaniec, kolorowy w dodatku to kochamy ja nad życie :) KochaMY - czyli ja, mój mąż i nasz 4letni synek :)
Witamy raz jeszcze :)
endrjuck
Wysłany: 2013-12-27, 20:43
Śliczna sunia Witamy
Ze swojej strony mogę powiedzieć, że przejście na Barf to bardzo dobry pomysł, wiem po sobie, że od pomysłu do realizacji droga jest niedaleka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum