Hej
Mam kicie sercowo-nerkowa po nieudane narkozie. Kicia ma z 15 lat i wazny 2.5kg. Ogolnie czuje sie dobrze. Na razie parametry nerkowe skacza - raz rosnie mocznik, a spada kreatynina. A ostatnio wzrosla kreatynina, a spadl mocznik.
Kicia ma tez powiekszona jame lewego przedsionka. Tydzien temu na echo serca nie miala kontrastu echogenicznego w jamie, w poniedzialek juz miala, a wczoraj znowu nie miala.
Chcialabym ja wspomoc rowniez suplementami. Dostaje tauryne.
Z lekow 3 razy dziennie vetmedin, raz dziennie semintre i raz dziennie mini dawke up card. Na nerki dostaje jeszcze probiotyk flora balance, porus one i nefroloxan.
Moge jej podac jakis dobry koenzym Q10? Zeby wspomoc serduszko?
Myslalam o czyms takim https://www.naturawit.pl/...0-kapsulek.html
Pieszczoch
Barfuje od: Od teraz
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 20 razy Dołączyła: 22 Gru 2016 Posty: 662 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2023-09-15, 07:51
Ja bym go mojemu kotu nie dała ze względu na te dodatki;chleb świętojański,wosk pszczeli.
Serduszko kotki możesz jeszcze min.wzmocnić owocem głogu,zwiększyć ilość kwasów omega 3,
wit.e z selenem itd...
Pieszczoch
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 20 razy Dołączyła: 22 Gru 2016 Posty: 662 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2023-09-15, 15:08
Byłby całkiem w porządku gdyby nie sterynian magnezu-ale pomijając już ten,,dodatek''to ja
bym akurat go dała swojemu kotu.
Jeszcze jedno-w przypadku twojej kotki może warto rozważyć podawanie ubiguinolu,działa wielokrotnie silniej niż q10.
Suplementacja nim jest o wiele korzystniejsza zwłaszcza u zwierząt chorych i starszych.
Ubiguinol-to produkt już,,gotowy''i wykazuje wiele silniejsze działanie niż q10(7-8 krotnie).
Byłby całkiem w porządku gdyby nie sterynian magnezu-ale pomijając już ten,,dodatek''to ja
bym akurat go dała swojemu kotu.
Jeszcze jedno-w przypadku twojej kotki może warto rozważyć podawanie ubiguinolu,działa wielokrotnie silniej niż q10.
Suplementacja nim jest o wiele korzystniejsza zwłaszcza u zwierząt chorych i starszych.
Ubiguinol-to produkt już,,gotowy''i wykazuje wiele silniejsze działanie niż q10(7-8 krotnie).
Czytalam o tym ale nie wiem, z której firmy wybrac. Możesz mi cos dobrego polecic? Kici po lekach vetmedin zmniejszyla sie jama lewego serduszka. Kardio powiedziała, ze teraz jest super ale pojawilo sie trochę płynu w opłucnej. Podali upcard, wiec pewnie teraz pogorsza sie jej nerki. Jutro bede robila kicie nowe badania z jonogramem.
Pieszczoch
Wysłany: 2023-09-24, 16:51
Tak,up card wpływa negatywnie na nerki.
Pewnie,że mogę polecić ci coś dobrego!
Tak,up card wpływa negatywnie na nerki.
Pewnie,że mogę polecić ci coś dobrego!
ps.odbierz pw.
Wczesniej kardio rozwalila jej nerki podając libeo. Ja nieswiadoma podawalam jej to dziadostwo. A kardio na wizycie kontrolnej wmawiala mi, ze kot ma fip. Zrobilam badania krwi, a tam kreatynina 3.8, mocznik 117.
Teraz dostaje malutka dawke upcard zalecana przez inna kardio, bo pojawilo sie trochę plynu w oplucnej. Serce juz jest spoko ale boje sie o te nerki. Ostatnio kreatynine miala 2.7 najbliżej udalo nam sie ja zbic do 2.4 Podobno upcard jest znacznie łagodniejszy niz libeo i nie wyplukuje tak potasu ale widze,ze kici nie służy i mógł jej obnizyc potas, bo kici momentami opada glowa. Kici zmieniaja sie wyniki co wizyte (ostatnio do kardio chodzilismy co 3 dni)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum