Wołowina
Autor
Wiadomość
Tiamina
Udział BARFa: 90-100%
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 25 Sty 2022 Posty: 258 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-12-19, 16:04
Mam dylemat z nazewnictwem części wołowiny.
Czy karkówka wołowa i kark wołowy to jest ta sama cześć?
A karczek wołowy?
Bo w kalkulatorze jest karkówka wołowa, karczek chudy i karczek średniotłusty. W sklepach najczęściej sprzedają kark wołowy. Karczku nie znalazłam.
Do jakich mięs zaliczyć poliki wołowe? Średniotłustych?
Pieszczoch
Barfuje od: Od teraz
Udział BARFa: 75-90%
Pomogła: 20 razy Dołączyła: 22 Gru 2016 Posty: 662 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2022-12-19, 19:06
Kark wołowy,to inaczej karkówka wołowa,karczek lub schab karkowy.
Policzki wołowe zaliczane są do mięs chudych.
Jest to b/delikatny rodzaj mięsa,swoją wartością
oraz jakością są porównywalne do polędwicy wołowej.
Tiamina
Udział BARFa: 90-100%
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 25 Sty 2022 Posty: 258 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-12-19, 19:12
Pieszczoch , bardzo, ale to bardzo dziękuję za wyjaśnienie
Jak zwykle jesteś bardzo pomocna