Barfuje od: 2008
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 23 razy Dołączyła: 13 Wrz 2011 Posty: 4844
Wysłany: 2018-10-28, 13:05
Cześć! Napisz coś więcej o sobie, a przede wszystkim o zwierzu, którym się opiekujesz.
To pies czy kot?
Koniecznie wstaw zdjęcia pupila i napisz na jakim etapie barfowania jesteście (bo zakładam, że poszukiwanie sklepów mięsnych w Kołobrzegu związane jest z BARFem ).
_________________ Aby dotrzeć do źródła, musisz iść pod prąd
kaer
Udział BARFa: do 25%
Wysłany: 2018-11-02, 07:19
Hej
Axel to pies rasy Border Collie i ma 21 miesięcy.
Do tej pory był karmiony karmą Brit Care dla as średnich, ale zaczął mi chudnąć na niej, a do tego szybko się męczył. Zmieniłem więc na Brit Care endurance. Jest lepiej ale i tak zacząłem się rozglądać z czymś lepszym dla niego i padło na Barf'a
Mięso dostaje od około dwóch tygodni, ale jeszcze nie za dobrze zbilansowane. Sprawdzamy co pies je chętnie bardziej lub mniej. Wątróbka jest be,a serca indycze zostały najpierw komisyjnie obszczekane z każdej strony przed zjedzeniem.
Problemem jest na razie dostęp do fajnego mięcha w rozsądniej cenie. Z tego co już się zorientowałem to w Kołobrzegu nie ma problemu z dostępem do drobiu różnego rodzaju. Wołowina gorzej, jest ale cena zwala z nóg. Na razie namierzyłem porcje rosołowe za około 15pln/kg. O baraninie tu nikt nie słyszał, chyba że w kebabie
Plan jest taki, że te mniej dostępne mięso będę kupował mrożone z internetów, a resztę na miejscu.
Uff... ale się rozpisałem
PS
niestety nie mam uprawnień do wstawiania zdjęć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum