Barfuje od: 2008
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 23 razy Dołączyła: 13 Wrz 2011 Posty: 4841
Wysłany: 2017-06-11, 09:15
Mrowiszcze napisał/a:
znalazłam te dodatkowe gramy wątróbki, tyle ze króliczej. W kalku nie ma takowej wyszczególnionej , wiec podciagnelam ją jako ' z kurczaka'. Nie zaszkodzę tym kotom? Nie przedawkuje wit A?
Nie przejmuj się tym, to drobiazgi. Dopóki ilość wątróbki znajduje się w przedziale około 2-6% wagi mieszanki, to wszystko jest w porządku w zakresie witaminy A.
Dane króliczych podrobów oczywiście włączymy do Kalka, gdy znajdziemy dla nich wiarygodne źródło.
_________________ Aby dotrzeć do źródła, musisz iść pod prąd
Barfuje od: 08.2012
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 22 razy Dołączyła: 07 Sie 2012 Posty: 5339
Wysłany: 2018-08-30, 14:19
Kudi
W kalkulatorze jest królik ale jako mięso bez kości.
Mamy wątek na Forum o Barfie z całego królika, kurczaka czy kaczki.
Poczytaj bedzie Ci łatwiej temat ogarnąć.
https://www.barfnyswiat.org/viewtopic.php?t=404
Kudi
Wysłany: 2018-08-31, 22:54
Dzieki pedze czytac! pozdrawiam
Marta Klemczak
Wysłany: 2020-06-13, 16:33
Kochani czy ktoś ma wpisaną w kalka wątrobe z królika bo walcze i za diabla nie wychodzi mi przeliczenie zawartosci wit a z ug na I.E moze ktoś poratuje podpowie ? bo za kazdym razem wychodzi mi co innego chyba za długo matmy nie uzywałam :(
Barfuje od: 01.2010
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 9 razy Dołączyła: 21 Wrz 2011 Posty: 1097 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2022-10-21, 07:26
dotalarka, a próbowałaś coś szukać na google? Ja pamiętam, że jak ostatnio szperałam, to było z tym dość kiepsko. Na szybko wrzuciłam i znalazłam coś takiego:
Ale trzeba by było zweryfikować z innymi źródłami, coś dokładniej poczytać i się temu przyjrzeć. Pewnie da się tego znaleźć dużo więcej
_________________ Kalkulator barfnyswiat.org - czy to koci czy psi - nie zwalnia z myślenia, jest to tylko maszynka pomocnicza. Pamiętajcie o tym :) Masz jakieś pytanie - pytaj na forum barfnyswiat.org
Muszę mojej kotce przeprowadzić dietę eliminacyjną i chcę to zrobić na króliku. A królik chudy i czymś chciałam to dotłuścić. Stąd moje pytanie czy to się w ogóle nadaje.
Od barfiaków dostałam odpowiedź, że to tłuszcz twardy, a nie topiony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum