a jak to wygląda na hali targowej w gdańsku ze świeżością i dostępnością?
moje ostatnie 8 kg barfa było do kosza przez mięso z carrefoura i też teraz szukam bardziej sprawdzonych punktów
Piszę, by odświeżyć wątek. Czy ktoś może polecić jakieś sklepy w Trójmieście z jak najbardziej różnorodnymi mięsami? Robiłam mały research, ale póki co bez szału, wszędzie standard. Czasem ciężko dostać nawet najpospolitsze podroby, nie mówiąc o bardziej wyszukanych czy czymś poza kurą lub świnią.
Pozdrawiam!
Olga
Pieszczoch
Barfuje od: Od teraz
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 20 razy Dołączyła: 22 Gru 2016 Posty: 664 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2021-11-12, 21:34
Ostatnio rzadko bywam w Trójmieście!Ale jak już jestem i chcę zrobić jakieś chociaż najmniejsze zakupy,to na hali targowej.Jak wchodzisz od strony wieżyczki,po lewej stronie-mają straganek
min.z mięsem wołowym i podrobami woł.(serce,wątroba,ozor),kaczkę,a ostatnio była nawet gęś.
Czy aktualnie któryś supermarket (Leclerc, Auchan) oferują podroby kacze?
Polecana hala targowa odpada mi ze względu na godziny otwarcia (oraz niechęć do targowisk), ale nigdzie poza, nie mogę znaleźć. W każdym sklepie na pytania o podroby wołowe czy inne (niż drobiowe) patrzą na mnie jak na ufoludka. Serio. Usłyszałam, że tylko w największym Auchan w Rumi. Pojechaliśmy w sobotę po południu i przeżyłam szok, lodówki z mięsem wyczyszczone bardziej niż w pandemii, całkowicie! Podroby, nawet cen nie było sugerujących, że towar bywa na półkach. Trójmiasto ma ewidentnie problem z zaopatrzeniem. Jak widzę, od zawsze i chyba nie interesuje nikogo zmiana.
W W-wie kupowałam wołowe i cielęce niemal wszystko, podroby kacze, gęsie i z królika. Robiąc zakupy często po 21.00.
Wiem (miałam szczęście raz i tylko raz się dodzwonić), że w Makro w czwartki bywają serce i wątroba wołowa, kaczych nie znalazłam, jak odkryję kiedy są, dam znać, ale może ktoś wie?
Trójmiasto
ps. Już pomijam, że cenowo lokalne sklepy absurdalnie przebiją naszą stolicę.
Pieszczoch
Barfuje od: Od teraz
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 20 razy Dołączyła: 22 Gru 2016 Posty: 664 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2023-04-17, 06:30
małga,aktualnie to ja w sobotę kupiłam serca i wątróbkę kaczą z Biedronki.
W Trójmieście jak coś znajdziesz to będzie jakiś cud!
Kiedyś kupowałam w Selgrosie ul.Wodnicka 79,mieli,,jakiś malutki wybór''.
W Auchan mają świeżą dostawę mięs we wtorki,wtedy możesz coś tam,,złapać''jakiś
podrób z kaczki lub z indyka.
Ja dla mojego psa kupuję z ASPOLU mięsodlapsów.Oni mają swój kramik w Auchan.
Jak coś potrzebuję takiego dziwnego,np;wątroby wołowej,cielęcej baraniej,koniny,królik,to
uzgadniam to z nimi,i oni mi to przywożą i ja to tam w sklepie odbieram.
@małga, już trochę czasu minęło od publikacji twojego postu, ale może pomogę. Z wielkopowierzchniówek największe zróżnicowanie w mięsach i podrobach zauważyłam w Leclerc. Z kaczych podrobów spotykam tam dość często żołądki. Ktoś mi polecał Makro, ale chyba trzeba mieć kartę wstępu.
Dziękuję :) rozmawiałam z kierownikami działu mięsnego Leclerca i Auchan, żołądki kacze to jedyne co się pojawia. Z jakiegoś powodu uważają, że na serca i wątrobę brak chętnych i dlatego po pierwsze nie planują zamawiać, po drugie mają wręcz zablokowane zamówienia. Pisałam do Warszawy zapytanie, bo nawet online z opcją odbioru w sklepie nie można: "tych podrobów nie ma w ofercie na Trójmiasto".
Na hali też znalazłam tylko żołądki. Hala mnie odepchnęła smrodem papierosów, dlatego nie kupuję w takich miejscach.
Ale cudowna wiadomość, w ubojni Gosz można zamówić podroby wołowe (np z odbiorem w którymś z ich sklepów) mam już zamrożony zapas
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum