Udział BARFa: 25-50%
Wysłany: 2016-06-13, 15:00
Malina22 napisał/a:
Ja ja mam pytanie, wiem , naiwne , ale naprawdę zastanawiam się jakimi motywami kierują się ludzie poddający się tatuażom? Dlaczego to robią? Co jest tak naprawdę powodem? Czym jest tak naprawdę, ten tatuaż? Raczej nie sądzę że robią go sobie to tak ,bo mam kaprys. (choć pewnie i tacy się znajdą) Ale mi bardziej chodzi o to co głębiej kryje się za tym?. A może nie powinnam doszukiwać się w tym czegoś głębszego? Ale przecież z założenia tatuaż jest symboliką , więc?
Niech mnie ktoś uświadomi
a jakimi motywami kierują się ludzie przekłuwając uszy?zakładając kolczyki,makijaże rażące w oczy,"smieszną" odzież
od zarania dziejów ludzie przyozdabiaja ciało,siebie..
plemiona,dzikie ludy,ludzie kilka setek lat wstecz
co w tym dziwnego
ludzka natura tak ma
tak poprostu
czy chodzi o to by ubierac sie jak szarak i przemykac tak przez zycie?
tylko po to by nikt nie zwrócił na nas uwagi,mamy byc tacy by nikt nie zastanawiał się co nami kieruje
W międzyczasie dobiłam do 10 tatuaży na sobie. Szwagierka tatuuje więc 'samo sie robi'. Ale wciąż żadnych 'spontanicznych' wzorów, wszystko moje najmojsze
Ostatni, popełniony na Tatoo Expo w Opolu.
_________________ Ze mną Brzeskie Koty Mięsożerne: Mefisto, Mia, Manga, Bambo, Nyks, Hades i Gizmo. [*] Maura [*][*Mocca[*]
Tymczaski: Krówka, Odra i Bruno.
Fundacja Brzeskie Koty
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum