agnieska
Barfuje od: 5 lat
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2016-10-27, 20:48
Jeśli ktoś szuka lepszej jakości podrobów z kurczaka, to w Carrefourze w Borku rzucają chyba dwa razy w tygodniu kurczaka z wolnego wybiegu. Pół kilograma każdego rodzaju podrobów kosztuje 4zł :) Najłatwiej dopaść wątróbkę, trochę szybciej schodzą żołądki, ale serca widziałam chyba tylko raz Nie wiem czy nie dojeżdżają czy ktoś wykupuje hurtowo ;)
Korpusy z wolnowybiegowego też można kupić
Barfuje od: 03.11.2012
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 3 razy Dołączyła: 03 Sie 2012 Posty: 663 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2018-09-11, 20:56
Zeuskk, późno, bo późno, ale podzielę się doświadczeniem z Hali Tęcza :)
Polecam wszystkie stoiska usytuowane na długiej ścianie, te, do których w sobotę są okrutne kolejki i można się poczuć jak za minionych czasów
Odradzałabym stoisko na krótkiej ścianie (tam jest tylko jedno stoisko). Kupowałam tam 2 razy i dopiero w domu odkryłam, że mięso było nieświeże i już z lekka zalatywało (raz tylko jeden rodzaj mięsa, drugim razem wszystko, co tam kupiłam na barfa, ładnych parę kilo, wołowina, drób, podroby ). Mięso miało być na mieszankę dla kotów, a finalnie zamroziłam te parę kilo dla psa, był przeszczęśliwy za taki bonus . A było to w sobotę, a więc gdy największy ruch i teoretycznie największe prawdopodobieństwo świeżego mięsa. I co dziwne, gdy do pozostaych stoisk są zawsze spore kolejki, to do tego stoiska albo nie stoi nikt, albo pojedyncze sztuki. Już wiem, dlaczego
Jara
Barfuje od: 06.2013
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2018-11-28, 15:37
Co jakiś czas tj co 2-3 tygodnie mam dostawę mięsa. Świeża wieprzowina oraz mrożona konina. Super jakości, bardzo chętnie się mogę podzielić, cena też jest dobra, bo 8zł/kg. Mięso z mięśni, wieprz w średnią kostkę, a konina w dużą kostkę. ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum