Wysłany: 2017-02-22, 10:38 Chester i spółka mówią priviet! :)
Cześć,
z tej strony właścicielki kocura rasy Neva Masquerade - Chestera, jedynego kota z rosyjskimi korzeniami, który nie lubi śniegu :)
Czesław (bo tak go czasem żartobliwie nazywamy) jest niesamowicie towarzyskim i absorbującym kocurem, którego wszędzie pełno. Ma 2 lata i jest niesamowicie gadatliwy :)
Niestety miewał problemy z krwią przy robieniu grubszej sprawy w kuwecie. Weterynarze nie mieli pojęcia o co chodzi, sugerowali delikatne naczynka krwionośne. Były i zastrzyki i oczyszczanie i odrobaczanie. Póki co najlepszym rozwiązaniem okazał się BARF. Obserwujemy cały czas, ale odkąd kotek je mięsko wszystko w kuwecie przebiega prawidłowo. Tak, że jesteśmy dobrej myśli.
Chester od małego jadł karmy bezzbożowe, nauczony był jeść chrupki, saszetki i czasem surowego kurczaka. Gdy pierwszy raz dostał serduszko to jego mlaskanie było słychać w drugim pokoju :D
BARF mu odpowiada, nie wpada do miski z takim entuzjazmem jak w przypadku saszetki, ale zjada skrupulatnie do końca :) Lubi jednak od czasu do czasu trochę pochrupać.
Stosujemy jak na razie Felini Complete, ale po lekturze forum już zauważyłam, że dajemy za dużo wątróbki, w związku z tym postanowiłyśmy z mamą, że zarejestrujemy się tutaj, aby odpowiednio zbilansować posiłki tak, aby były zdrowe dla kotka. Zatem przystępujemy do czytania ;)
Barfuje od: 2012.08.20
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 4 razy Dołączyła: 31 Sie 2012 Posty: 2810
Wysłany: 2017-02-24, 18:01 Re: Chester i spółka mówią priviet! :)
Vintovka napisał/a:
Cześć,
z tej strony właścicielki kocura rasy Neva Masquerade - Chestera, jedynego kota z rosyjskimi korzeniami, który nie lubi śniegu :)
??? mówisz ogólnie czy tylko Czesław taki anty-śniegowy jest ?
Pytam, bo Neva Masquerade sąsiadki śnieg baaardzo lubi...
_________________ Mimo, że regulamin forum to FIKCJA - Śpiewać to rzecz ludzka, miauczeć to rzecz boska... (Zhuangzi 庄子)
Basiek
Barfuje od: 2014
Udział BARFa: 50-75% Pomogła: 4 razy Wiek: 59 Dołączyła: 14 Cze 2016 Posty: 421 Skąd: Konin
Wysłany: 2017-02-24, 20:58
Skipper, myślę, że Czesław nie lubi śniegu. Mój Król też Nevka i śnieg uwielbia, nie chce wtedy wracać do mieszkania, muszę dupsko brać na ręce i wnieść do środka.
Czesław jest pięknym, przystojnym kocurkiem . Witamy serdecznie i powodzenia w wprowadzaniu barfa. Ja tu trafiłam przez moją nevkę Juliana-Króla, który nie chciał jeść ani suchej, ani mokrej karmy, tylko surowiznę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum