Witajcie drodzy Barfowicze!
Znalazłam was na facebooku od tak szukając inspiracji na mięsne kocie frykasy dla mojego Księcia Dextera I.
Jego wysokość nie jest wybredny, ale lubi dobrze zjeść , więc co tu począć gdy w szafce tylko animonda i feringa?
Suszone jak i surowe mięso wcina ze smakiem ale bez przyprawiania bo jeszcze nie znam procedur - jestem początkującą kocią kucharką i mam nadzieję, że to forum pomoże mi zdobyć certyfikat Barfowego Świata a moja kuchnia zawładnie sercem Księcia Dextera I.
Książe Dexter I:
A tak na całkiem serio serio o mnie :)
Mam na imię Kamila, lat 26 - praca w ubezpieczeniach + prowadzę kursy dla dzieci i dorosłych z rękodzieła na terenie mojej gminy. Jestem całkowicie zakręcona na punkcie mojego Dexterka, szaleję za nim! Jest to mój pierwszy kot i jeszcze dużo nauki przede mną, ale mam nadzieję że wytrzymacie moje pytania.
Kociak urodził się 20 maja 2016 roku, jest ze mną od 2 września.
Mój małżonek nie był przychylny brania kota do domu, ale dwa tygodnie wystarczyły żeby go pokochał całym serduszkiem :)
Zbieramy korki z butelek na schroniska dla zwierząt i może wkrótce uda nam się zakupić dla kociaków jakąś karmę :)
Nie zanudzam już (dzisiaj), pozdrawiamy z Dexterkiem <3
Barfuje od: 2012.08.20
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 4 razy Dołączyła: 31 Sie 2012 Posty: 2810
Wysłany: 2016-09-16, 21:32 Re: Książe Dexter I
No i dobrze trafiłaś To, że chłop nieprzychylny braniu kota do domu to wszem wiadome, bo zazwyczaj w takiej konfiguracji plasuje się za kotem No więc trudno się dziwić (oczywiście jest to męski punkt widzenia - ja, czyli forumowy Skipper jestem zdecydowanie kobietą, ale mam na stanie chłopa, który wie, że w ogólnej konfiguracji plasuje się za kotami, których mam trzy ).
Dexterek jest słodki - czy ma coś w sobie z kota brytyjskiego ? I można byłoby prosić o więcej fotek ?
_________________ Mimo, że regulamin forum to FIKCJA - Śpiewać to rzecz ludzka, miauczeć to rzecz boska... (Zhuangzi 庄子)
Basiek
Barfuje od: 2014
Udział BARFa: 50-75% Pomogła: 4 razy Wiek: 59 Dołączyła: 14 Cze 2016 Posty: 421 Skąd: Konin
Wysłany: 2016-09-16, 22:21
Witamy serdecznie . Ja też odnoszę wrażenie, że to brytyjczyk. Cudny kolor i te pulaski Czy mogłabyś coś napisać o pierwszych dniach Dexterka w waszym domu?
Dodaję trzy zdjęcia :) Dexter jest kotem w typie Brytyjczyka. Dostaliśmy go gdy zacząl 15 tydzień. Walczymy ze świeżbowcem i kocim katarem ale jest już dużo lepiej, już się nie drapie, ale uszy czyścimy cały czas, a oczy kropimy. W przyszłym tygodniu kontrola i będziemy utalać datę szczepienia. Na początku nie chciał spać i się płoszył, ale już jest do nas przyzwyczajony i przesypia całą noc. Dziękuję za miłe przyjęcie i zainteresowanie. Chętnie odpowiem na wszystkie pytania.
Basiek
Udział BARFa: 50-75% Pomogła: 4 razy Wiek: 59 Dołączyła: 14 Cze 2016 Posty: 421 Skąd: Konin
Wysłany: 2016-09-17, 20:11
Piękny jest ten Dexter . Jakie ma grube łapki i ogon. Czy to kolor liliowy? Ja też mam kota w typie brytyjczyka, tylko mój jest niebieski. Życzymy Dexterkowi powrotu do zdrowia i przesyłamy mnóstwo głasków pięknemu misiowi
Cudowny ma kolor i pewnie też jest mięciutki...
Życzę powodzenia w BARFowaniu. Ja tez dopiero zaczynam, polecam na początek te najprostsze, gotowe przepisy, które dostępne są na forum, a w międzyczasie doszkalanie się ze stosowania rożnych suplementów.
Trzymam kciuki za całkowity powrót do zdrowia
Barfuje od: 2012.08.20
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 4 razy Dołączyła: 31 Sie 2012 Posty: 2810
Wysłany: 2016-09-25, 11:16
Vampi napisał/a:
Na początku nie chciał spać i się płoszył, ale już jest do nas przyzwyczajony i przesypia całą noc.
To się ciesz, że śpi w nocy i jeszcze nie odkrył, że noce można inaczej spędzać...
Moje 3 sztuki (w szczególności latem, kiedy zostawiam balkon otwarty) to zaczynają życie towarzyskie koło 22-ej. Ganiają się po balkonie i całym mieszkaniu, nie wspomnę o wrzaskach i śpiewach Tośka na balkonie, a głosik ma donośny...
_________________ Mimo, że regulamin forum to FIKCJA - Śpiewać to rzecz ludzka, miauczeć to rzecz boska... (Zhuangzi 庄子)
Wróciłam :)
Dexter jest już spory, waga ponad 5 kg. Nie było nas bo remont się przeciągnął, ale w końcu mam kuchnię i mogę zacząć myśleć nad mieszanką :)
Mamy 7 misięcy!
Basiek
Wysłany: 2016-11-24, 21:52
Ale kawaler urósł . Jak tam zdrówko Dexterka? Czy misiaczek już je Barfa?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum