Ja już nawet nie chcę wiedzieć co wyjdzie po rozmrożeniu tej mieszanki Na szczęście moje koty chętnie jedzą taką zupę
_________________ "Natomiast ja dam ci podarunek. To będzie kotek. Będziesz z nim mieszkał, czesał go, karmił i codziennie głaskał, bo bardzo to lubi. Za to, jeśli ktoś ciemną nocą zechce wejść tutaj i poderżnąć ci gardło - kotek go zeżre."
Barfuje od: 12.12.13r
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 7 razy Wiek: 35 Dołączyła: 23 Sty 2013 Posty: 2660 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2016-01-04, 13:13
happy_jump napisał/a:
Ines na swojej stronie pisze że nie dodaje wody do BARFa
Nie dodaję tyle wody do mieszanek ze względu na preferencje moich pijoków - zup nie lubią, za to żłopać wodę z osobnych miseczek jak najbardziej mi to pasuje, bo oszczędza mi to miejsce w zamrażarce.
Cytat:
Nie dolewam do BARFa wody, ponieważ moje koty dużo chętniej piją wodę z osobnej miseczki. Jeśli jednak jest potrzeba dolewania wody do mieszanki, to żeby zaoszczędzić miejsce w zamrażarce, wskazaną przez kalkulator ilość wody wystarczy podzielić przez wyliczone dni i otrzymaną ilość wody dodawać bezpośrednio przed podaniem.
_________________ "Natomiast ja dam ci podarunek. To będzie kotek. Będziesz z nim mieszkał, czesał go, karmił i codziennie głaskał, bo bardzo to lubi. Za to, jeśli ktoś ciemną nocą zechce wejść tutaj i poderżnąć ci gardło - kotek go zeżre."
A ja mam pytanie: jak przeliczyć 100 G witaminy b-complex na ilośc drożdży?
Czytałam tutaj na forum, ze ta b-complex jest raczej nie polecana wiec sie zaopatrzylam w drożdże z Lilly's bar i mam w przepisie dać 100g tej witaminy...
doradora
Barfuje od: 09.2014
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 4 razy Dołączyła: 09 Cze 2014 Posty: 1593 Skąd: Gliwice
Wysłany: 2017-01-26, 07:03
Mrowiszcze, gdzie w przepisie znalazłaś witaminę?
Rina
Barfuje od: 2021
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2021-08-04, 10:51
Mam pytanie - jak przeliczyć witaminy A, D i E z µg (czy innej jednostki masy) na IU (lub IE)? Znalazłam tylko wpis Dagnes, że 1 mg wit E = 1,49 IU. Z góry dziękuję za odpowiedź
Edit. Przepraszam za zamieszanie, ale kompletnie nie pomyślałam, żeby zajrzeć do "Kalkulator - problemy techniczne, pytania, uwagi" i już znalazłam odpowiedź
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum