Zasoova
Dołączyła: 22 Wrz 2011 Posty: 6 Skąd: nie uwierzysz
Wysłany: 2024-05-10, 00:53
Dzięki za odpowiedzi.
@Hebe - koty są starszawe, 13 lat, każdy po 3kg. Zdrowe. Przez około 2 lata jadły z tego przepisu i im pasowało, więc na razie zostanę przy jednym. Mogę dodać więcej, ale nie rzucajmy się na wygórowane cele, chcę mieć choć ten jeden przepis. Przeplatam im to z gotowymi mokrymi karmami dobrej jakości, ale koty pokochały surowiznę i są strasznie namolne, jak kroję w kuchni jakieś mięso, więc chcę im to zapewnić. Mam wszystkie suplementy użyte w tym przepisie, mogę dokupić dowolne inne, o ile są jakoś sensownie dostępne (typu: nie trzeba ich sprowadzać z Australii w 25kg workach). Nie chcę mrozić nieużytej wątróbki, bo musiałabym ją ponownie zamrozić po namieszaniu mieszanki.
@Rafał-Kociarz - mam małą zamrażarkę, robiłam te 4kg i to jest OK ilość. Nie chcę kupować specjalnej maszynki. Mogę kupić kości w proszku albo inny suplement, który to zastąpi.
Barfuje od: 01.2010
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 9 razy Dołączyła: 21 Wrz 2011 Posty: 1050 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2024-05-10, 17:09
Zasoova, ale jakich firm suplementy? ;> Sól jodowana czy niejodowana? Jak jodowana to jaka ilość jodu jest?
Z mrożeniem ponownym wątróbki nie ma problemu, jeżeli starasz się trzymać ciąg chłodniczy. I dalej się upieram, że powinno się karmić różnorodnie, bo można serio bardzo zaszkodzić.
Czy koty miały robiony jonogram ostatnimi czasy?
_________________ Kalkulator barfnyswiat.org - czy to koci czy psi - nie zwalnia z myślenia, jest to tylko maszynka pomocnicza. Pamiętajcie o tym :) Masz jakieś pytanie - pytaj na forum barfnyswiat.org
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum